‘asırlık Çinarlar’ Programında Manisa Anlatılacak

‘asırlık Çinarlar’ Programında Manisa Anlatılacak

Manisa’da Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde, ilçede tespiti yapılan 85 yaş ve üzeri 23 yaşlı vatandaş, 13 Ekim’de TRT ekranlarında yayınlanacak olan “Asırlık Çınarlar” programında Manisa’yı anlatacak.
Kültür Sitesi Lale Salonu’nda gerçekleştirilecek programı TRT ekranlarından yayınlanan “Ömür Dediğin” programının sunucusu ve yapımcısı Zeliha İlhan Doymuş sunacak. İlçede tespit edilen 23 yaşlı hayatlarındaki hikayeleri ile birlikte Manisa’yı anlatacak. TRT sanatçısı ile Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği sanatçılarının seslendireceği eserler eşliğinde gerçekleşecek etkinlik 19.30’da başlayacak. Program aynı zamanda TRT ekranlarında da yayınlanacak. Program öncesinde Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, düzenlenen yemekte Manisa’yı anlatacak asırlık çınarlar ile bir araya gelecek. Ardından Manisa protokolünün katılımıyla program başlayacak. Sosyal belediyeciliği her alanda uygulamaya devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “Yunusemre Belediyesi olarak Kurban Bayramı’nı dolu dolu geçirdik. Belediye başkan yardımcılarımız Kılıç Kaya, Ramis Şiyak, Hakan Akgöl, birim müdürleri ve personellerimiz ilçede kırsal bölgeler de dahil olmak üzere çok sayıda yaşlımızı ziyaret etti. Büyüklerimiz ile sohbet edip hayır dualarını aldılar. Ziyaretlerimizde yaşlılarımıza hediye vererek sevindirdik. Yunusemre Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz ziyaretler sonrası aldığımız olumlu tepkiler bizleri çok duygulandırdı. Önümüzde de yaşlılarımıza yönelik yeni bir program gerçekleştireceğiz. Şehrin yaşayan değerleri düzenleyeceğim programda Manisa’yı anlatacak. Manisa’nın neredeyse son 80-100 yılına şahitlik etmiş büyüklerimiz hikayelerini bizlere aktaracak. Manisa’nın bilinmeyen yönleri belki programda ortaya çıkacak. Programın en iyi şekilde geçmesini diliyorum” dedi.
“YUNUSEMRE İLÇESİNDE 85 YAŞ VE ÜZERİ YAŞLI SAYISI 640 OLARAK TESPİT EDİLDİ”
Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bir süre önce başlatmış olduğu çalışmalarla Yunusemre ilçe sınırları içinde yaşlı sayısını tespit etmişti. Nüfus Müdürlüğü verileri ve mahalle muhtarlarıyla yapılan görüşmeler sonucunda Yunusemre ilçesinde 85 yaş ve üzeri yaşlı sayısı 640 olarak tespit edildi. Yunusemre Belediyesi bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla harekete geçti.