Atakum’da ‘geri Dönüşüm’ Hız Kazandı

Atakum’da ‘geri Dönüşüm’ Hız Kazandı

Atakum Belediyesi’nin sürdürdüğü Geri Dönüşüm Projesi kapsamında ilçedeki anaokulu ve ilkokullara yönelik bilgilendirme çalışmalarına hız verildi.
Atakum Belediyesi tarafından sürdürülen Geri Dönüşüm Projesi kapsamında ilçedeki anaokulu ve ilkokullara yönelik bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. Öğrencilere geri dönüşümün önemini anlatan Atakum Belediyesi Çevre Yüksek Mühendisi Özcan Çoluk, “Proje kapsamında son süreçte 14 okulda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Minik öğrencilerin bu konuya gösterdiği duyarlılık bizi son derece mutlu etti. Projenin ilerleyen aşamasında ortaokul ve lise öğrencilerine yöneleceğiz. Tüm ilçemizde çocuklarımızdan ve gençlerimizden oluşan bir duyarlılık oluşturup, bu sayede anne ve babaların da geri dönüşüm konusunda etkin olmasını sağlayacağız” dedi.
Atakum ilçesinde 250 adet geri dönüşüm sepeti ve yüzlerce atık kutusu bulunduğunu belirten Atakum Belediyesi Çevre Yüksek Mühendisi Özcan Çoluk, “İlçemizde geri kazanım adına önemli atılımlar yapıldı. Özellikle Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın bu konudaki duyarlılığı ortada. Biz de projemizi bu doğrultuda hızlandırdık. Şu an aylık 200 bin ton geri dönüştürülebilir atık topluyoruz. Eğitimlerimizin ardından bu rakamın artacağından eminiz. Doğal kaynaklarımızın korunmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına, atık miktarının azaltılmasına, ülke ekonomisine katkı oluşturulması adına geri dönüşüm konusuna Atakum’da büyük önem veriyoruz” diye konuştu.