Atalar Kurs Merkezi’nde Kadınlara Meslek Kursu

Atalar Kurs Merkezi’nde Kadınlara Meslek Kursu

Kartal Belediyesi ile Kartal Kaymakamlığı Halk Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği meslek edindirme kursları, Kartallı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Kartal Belediyesi’nin Kartal Kaymakamlığı Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde düzenlediği "Meslek Edindirme Kursları" Kartallılardan yoğun ilgi görüyor. Atalar Kurs Merkezi’nde eğitim alan kursiyerleri, Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü Enif Yavuz Dipşar ile birlikte ziyaret eden Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler aldı. Kursiyerlerle sohbet eden Gürer, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz döneminde yapılan çalışmaları örnekleri ile anlattı. Başkan Öz’ün kadınlara ve çocuklara özel önem verdiğine dikkat çeken Gürer, “Kartal’da kadının daha sosyal olması adına yapılan her çalışmaya belediye olarak ya proje uygulaması ile ya da destek vererek katkı sağlıyoruz” dedi.
Kültürel geziler, cami, cemevi ve okullarla olumlu bir işbirliği içinde olduklarını belirten Gürer, çevre konusunda çalışmalar sağlık alanında uygulanan projeler, sosyal yardımlar ile ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Gürer, “Kartal Belediyesi’nde herkes ve herkesim için yapılan çalışmalarda insanları aşı-işi olsun, mutlu, huzurlu yaşasın, insanca hakça bir yaşam sürdürsünler isteğinin yansıması vardır” diye konuştu. Ücretsiz olarak verilen meslek edindirme kurslarının her birimine ayrı ayrı ziyarette bulunan Gürer, Kartal Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar hakkında kadınlara çeşitli bilgiler verdi. Meslek kurslarına katılanların gayret ve isteklerinin önemine de vurgu yapan Gürer, "Bu kurslara katılmanız bizlerin sizler için daha çok destek sağlayıcı çalışma yapmamız adına güç katıyor" dedi.
Öğretmen Gülşan Topbaş yönetiminde giyim bölümünde 45 kursiyer, Ayşe Türker yönetiminde iğne oyası ve el sanatlarında 16 kursiyer, Dilber Yazgan öğretmenliğinde makine- nakışta 15 kursiyer düzenli kurslara katılıp meslek öğreniyorlar.
Öte yandan, Kartal Belediyesi Atalar Kurs Merkezi’nde 13 kişi okuma yazma kursuna, 28 kişi gitar eğitim kursuna katılıyor.