Aü Turizm Fakültesi Aşçılık Takımı, Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması’nın Birincisi

Aü Turizm Fakültesi Aşçılık Takımı, Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması’nın Birincisi

Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Antalya Mutfak Şefleri Birliği Derneği ANFAŞ işbirliği ile ANFAŞ fuar merkezinde gerçekleştirilen “Türkiye 7.Altın Kep Aşçılar Yarışması Üniversiteler Yarışıyor” kategorisinde, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri Oğuz İskender Oral, Sevda Kıvrakdal ve Kerem Çırak’tan oluşan ekip, birincilik ödülünün sahibi oldu.
Yarışmaya katılan 40 ekip arasından, birinci olarak büyük bir başarıya imza atan Turizm Fakültesi Aşçılık Takımı’nı kutlayan Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Çalışkan, “Bu yarışmaya Turizm Fakültesi olarak üç kişilik ekiple katıldık. Yarışmada ekipler, biri jüriye diğeri sunum masasına olmak üzere, 1 saatlik süre içerisinde daha önce kendisinin belirlediği ana yemekten ikişer adet hazırladılar. Kısa sürede çok güzel yemekler hazırlayan ekibimiz, birinci olarak bizi gururlandırdılar, kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Aşçılık Takımı Kaptanı Oğuz İskender Oral ise “Başarılarımızın ardında takım ruhu, süreklilik, disiplin, araştırmacı olmak ve özellikle değerli aşçıların, hocalarımızın eleştirilerini dikkate almak yatıyor” dedi.