Avrupa Fırsatları Gençlere Tanıtıldı

Avrupa Fırsatları Gençlere Tanıtıldı

Sultanbeyli’de düzenlenen Avrupa Kültür Şöleni çeşitli okullardan gençlerin katılımıyla Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Şölende gençlere Avrupa fırsatları hakkında bilgiler verildi.
Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı Eurodesk Mali Destek Programı kapsamında alınan hibe ile Sultanbeyli Belediyesi tarafından hayata geçirilen Avrupa Kültür Şöleni, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Şölende Avrupa’ya ait yiyeceklerin sunulması ve Avrupa’nın farklı dillerinde söylenen şarkıların çalınması katılımcı öğrencilere unutulmaz bir tecrübe yaşattı.
Avrupa Kültür Şöleni Projesi kapsamında önce bölgedeki tüm 10’uncu ve 11’inci sınıf öğrencilerine Avrupa Gençlik Fırsatları Bilgilendirme Anketi yapılarak, gençlerin Avrupa hakkındaki bilinci ölçüldü ve gençlerin Eurodesk Bilgilendirme Ağı’ndan haberdar olmaları sağlandı. Bu anketlerde başarı gösteren öğrenciler için kapsamlı bir Avrupa Gençlik Bilgilendirme Programı hazırlandı ve Avrupa Kültür Şöleni programının içine dahil edildi. Şölende Avrupa Birliği ve Erasmus+ programı hakkında katılımcı öğrencilere bilgiler verildi. Program ayrıca Avrupa’nın sunduğu imkanlardan yararlanarak yurtdışına giden ve orada yaşamaya devam eden kişilerle kurulan canlı bağlantılar ve öğrencilerin kendi proje tecrübelerini anlatmasıyla renkli bir boyut kazandı. Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de şölene katılarak öğrencilerin bu heyecanına ortak oldu.