Aydın Kesk, Işid’in Kobani Saldırılarına Tepki Gösterdi

Aydın Kesk, Işid’in Kobani Saldırılarına Tepki Gösterdi

Aydın’da, KESK üyesi bir grup kamu çalışanı, IŞİD’in Kobeni’de sürdürdüğü saldırıları protesto etti.
Eğitim Sen Aydın Şubesi önünde toplanan KESK Şubeler Platformu üyeleri, Gençlik Caddesi ve İstasyon Bulvarı güzergahında yürüyerek Atatürk Kent Meydanı’nda toplandı. Ellerindeki döviz ve sloganlarla IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto eden grup, saldırıların bir an önce durdurulmasını istedi.
IŞİD’in başta Irak ve Suriye olmak üzere gittiği topraklara ölüm saçmaya devam ettiğini iddia eden KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Musa Ekici, Kürt, Türkmen, Ezidi, Arap ve Alevi binlerce insanı katlettiğini ve yaşam alanlarından kopardığını savundu. Bölge halkının insana yakışır yaşam hakkını ellerinden aldığını öne süren Ekici, “Emperyalizmin hegemonya savaşının parçası olarak gelişen Yeni Ortadoğu’yu dizayn etme sürecinde öne çıkan Irak ve Suriye’de bugün iç savaş, emperyalist güdümlü çete IŞİD tarafından kanlı bir katliama dönüşmüştür.Kobani bugün ateş altındadır. IŞİD çeteleri günlerdir ağır silahlarla saldırdığı, mahallelerine kadar girdiği Kobani’de yeni bir soykırıma imza atmaya hazırlanmaktadır. Bugün Kobani’de Kürt halkıyla beraber bütün halklar ve tüm insanlık yaşam ve onur mücadelesiyle karşı karşıyadır. Kendi ilkel anlayışı dışında kalan herkesi acımasızca katleden IŞİD, insanlığın ortak değerlerine, yaşam hakkına, kadının özgürleşmesine, çoğulcu yaşam hakkına kendi geleceğini belirleme iradesine saldırmaktadır. Kobani halkı bu katliamlara ve bu barbar çeteye tam 25 gündür direnerek, sürdürdüğü bu insanlık direnişine tüm insanlığı çağırmaktadır” diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından KESK üyeleri, sloganlar atarak protestolarını sürdürdü. Grup daha sonra sessizce dağıldı.