Aydın’da Gıda Firmalarına 109 Bin Tl Ceza Kesildi

Aydın’da Gıda Firmalarına 109 Bin Tl Ceza Kesildi

Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 2014 Yılı Temmuz ayı gıda güvenliği çalışmaları kapsamında 21 firmaya 109 bin 79 TL para cezası kesildi.
Aydın ili gelinde bin 588 adet gıda üretim yeri ile 13 bin 486 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunuyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce Temmuz ayı içerisinde de, gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam edildi.
Temmuz ayında gıda üretim yerlerine 414 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 843 adet denetim olmak üzere toplam bin 257 adet denetim gerçekleştirildi. Denetim İzleme Programı, Kalıntı İzleme Programı, Yıllık Denetim Programı, şikayet ve zehirlenmeye istinaden il genelinden toplam 49 adet numune alındı.
Temmuz ayı içerisinde genelinde gıda üretim yerlerinde yapılan denetim, kontrol ve alınan numuneleri mevzuata uygun olmayan 8 adet işletmeye 75 bin 830 TL idari para cezası kararı uygulandı. Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetimlerde ise kontrol ve alınan numuneleri mevzuata uygun olmayan 13 adet işletmeye 33 bin 249 TL para cezası kesildi. ALO Gıda 174 hattına Temmuz ayı içerisinde gıda satış yeri ile ilgili 37 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 30 adet ve gıda üretim yeri ile ilgili 11 adet olmak üzere toplam 78 adet şikayet geldi. Şikayetlerle ilgili olarak 60 adet işletmeye ait denetim sonlandırılırken; mevzuata aykırı bir durum tespit edildi.
Temmuz ayı gıda güvenliği çalışmalarıyla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ne kaydedilmektedir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 113 Kişilik Gıda Kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” denildi.