Bağ-kur’lulara Müjde!

Bağ-kur’lulara Müjde!

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KARSESOB) Başkanı Adem Burulday, Bağ-Kurluların Halk Bankası’ndan 60 vadeli 0,97 faizle kullanacakları kredi ile borçlarını ödeyerek emekli olabileceklerini belirtti.
KARSESOB Başkanı Adem Burulday, yaptığı açıklamada, “Esnaf ve sanatkarlarımızın sigorta pirim borçlarının yapılandırılmasında ihtiyaç duyduğu kredilerin sağlanması amacıyla 26 Kasım 2014 tarihinde T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. arasında yapılan protokol gereğince, esnaf ve sanatkarlarımıza 36 ay vadeli ve 0,97 faiz oranı ile sağlanan kredinin vadesi 60 aya kadar uzatılabilecektir” dedi.
Burulday, “Emekliliğe hak kazanmış ancak BAĞ-KUR pirim borcu nedeniyle emekli olamayan esnaf ve sanatkarlarımız, Türkiye Halk Bankası A.Ş. ‘den kullanacağı 60 aya kadar vadeli BAĞ-KUR kredisi ile pirim borçlarını ödeyerek emekli olabilecektir. Esnaf ve sanatkarlarımızın yapılandırmadan ve krediden yararlanabilmesi için 02.02.2015 Pazartesi gününe kadar Kars Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’ne ve Halk Bankası Şube Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor” diye konuştu.