Bagev’de Hedef Bölge İstihdamina Katkı

Bagev’de Hedef Bölge İstihdamina Katkı

Batı Akdeniz Araştırma ve Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Ali Çandır ve Yönetim Kurulu üyeleri İsparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.
Çandır, ziyaret amaçlarını açıklarken Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yeni görevinde başarı dileklerinde bulunmak ve 22 Ekim’de Antalya’da kurulacak olan YÖREKS fuarına da davet için geldiklerini dile getirdi. Makamda bir saat süren görüşmede hedefin ise bölgedeki işsizliği azaltmak ve yeni iş istihdamları oluşturmak olduğu dile getirildi. BAGEV Başkanı ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’a Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı. İbrahim Solak, Alanya Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Banu Okan Kavukçu Bagev Genel Sekreteri Gülşen Aras ve Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar eşlik etti.
Antalya Ticaret Odası Başkanı Ali Çandır, "BAGEV Yönetim Kurulu olarak bölgemiz belediyelerini ziyaret edelim istedik. Yeni yapılan seçim sonrası tekrar göreve geldiğiniz için sizlere de hayırlı olsun dileğinde bulunmak istedik. Bu dönemde de bir çok çalışma fırsatı bulup geliştiririz. Hepimizin hedefi bölgemizdeki işsizlerimize iş ve aş temin edebilmektir. Bu arada BAGEV olarak Türkiye’de kaybolmaya yüz tutmuş eserlerimizi yeniden hayata geçirmektir. Bu nedenle her yıl düzenlemiş olduğumuz fuarımız bulunmaktadır. Isparta’mızın da bu fuara bölge olarak tek vücut halinde katılmanız bizleri sevindirmektedir. Sizleri de 22 Ekim’de yapılacak olan açılışımıza davet ediyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, kaybolan el sanatlarından biri olan küntekari el sanatını yeniden hayata geçirmek için bir atölye kurulduğunu, atölyede yapılan ürünlerin artık aranılan ürünler haline geldiğini belirtti. Başkan Günaydın, YÖREKS Fuarı’nda ağaç oyma sanatı ile yapılan eserlerin sergileneceğini sözlerine ekledi.