Bagimder’den Anlamlı Hediye

Bagimder’den Anlamlı Hediye

Bağcılar İmam Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği (BAGİMDER), Bağcılar’daki İmam Hatip Okulları’nda eğitim gören 4 bin öğrenciye ücretsiz Kur’an-ı Kerim hediye etti. Program kapsamında Bağcılar Kadir Kuş İmam Hatip Ortaokulu’nda 11 imam hatip okulunu temsilen katılan öğrencilere Kur’an-ı Kerim verildi.
Bağcılar’da eğitim öğretime katkı sağlayan, imam hatipli bilincinin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürüten ve öğrencilere hem maddi hem de manen destekte bulunan BAGİMDER, anlamlı bir programa imza attı. BAGİMDER, ilçedeki 11 imam hatip okulunda eğitim gören öğrencilere ücretsiz Kur’an-ı Kerim dağıttı.
Kadir Kuş İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Allah istediği vakit her şeyin gerçekleştiğini ifade etti. Geçen yıllarda hiç tahmin edilemeyen kişilerin, ‘öldüğümüzde cenazemizi kaldıracak kimse bulamayacağız’ diyerek imam hatip okullarının açılmasını sağladıklarını kaydetti. İlk amacın imam hatip yetiştirmek olduğunu kaydeden Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak bugün bu okullar yalnızca imam hatip yetiştirmiyor, aynı zamanda bu millete hayırlı insanlar yetiştiriyor. Asıl gaye de budur.” Bağcılar Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve BAGİMDER’in ortaklaşa eğitime önemli katkıda bulunduklarını kaydeden Çakır, Kur’an’ın çok iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.
‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir’ hadisi şerifini hatırlatarak konuşmasına başlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da buna vesile oldukları için mutluluk duyduğunu ifade etti. İmam hatip okullarının tam teşekküllü müfredatıyla tam manasıyla yuvasına kavuşmuş olacağını belirten Çağırıcı, “Bu tür programları anlamlı buluyorum. Bundan sonraki süreçte de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülüğümüz ile birlikte eğitime desteğimiz devam edecek. Konferanslar, seminerler ve yarışmalar düzenleyeceğiz” dedi.
Hazreti Osman Kur’an Kursu’ndaki yüzme havuzunun hizmete sunulduğunu kaydeden Çağırıcı, kız öğrencilerin de bu tesisten faydalanacakları müjdesini verdi.
“İMAM HATİP NESLİ OLARAK CUMHURBAŞKANI ÇIKARDIK”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da öğrencilere hitaben, “Öğretmenleriniz sizlere, imam hatipli olma şuurunu aktaracaktır. Hayatınız boyunca Kur’an-ı Kerim size rehber olmalıdır” dedi. “Allah’ın (c.c) kitabını okuyup onun yolunda yürüyenlere ne mutlu" diye konuşan İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da imam hatip neslinin hakkı anlatan önder nesil olduğunu kaydetti. BAGİMDER Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez ise İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık’ın, ‘Biz imam hatip nesli olarak bir Cumhurbaşkanı çıkardık. Arkamızdan gelecek nesil de güzel işler yapacaktır’ sözünü hatırlatarak, “O neslin sizler olduğunu düşünüyorum” dedi.
Konuşmaların ardından ilçedeki 11 imam hatip okulu adına programa katılan öğrencilere sınıflarında Kur’an-ı Kerim dağıtıldı.