Bağsaraylılar Ağaçların Kesilmesini Protesto Etti

Bağsaraylılar Ağaçların Kesilmesini Protesto Etti

Burdur’un Çeltikçi ilçesine bağlı Bağsaray beldesinde vatandaşlar, mermer ocağı yapılacağı gerekçesiyle ardıç ormanındaki ağaçların kesilmesini protesto etti.
Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlara Antalya Burdurlular Derneği, A Platformu, ADD Burdur Şubesi, Burdur Sivil Toplum Platformu ve çevreciler destek verdi. Bağsaray halkı adına konuşan A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, "Bağsaray’da yaşları 15-200 hatta 600 yaşına kadar varan ardıç ağaçları, alanın mermer ocağına tahsis edilmesi nedeniyle kesilmektedir. Şu ana kadar yaklaşık 1000 ağaç kesilmiştir. Ardıç ormanları varlıklarını sürdürebilsin diye Orman Genel Müdürlüğü tarafından kesimleri yasaklanmıştır. Ardıç ağaçlarımızın mermer ocağı uğruna kesilmesine, biz çevreciler ve yöre halkı olarak asla sessiz kalamayız.
Bağsaray’da mermer üretmek için yapılan ardıç ormanı katliamının bir an önce durdurulmasını istiyoruz. Özellikle buradan Orman Genel Müdürlüğüne çağrıda bulunarak, tamimle kesimini yasakladığı ardıç ormanı için ivedilikle kurumunu harekete geçirmesini ve kesimi acilen durdurarak mermer ocağını ormandan kaldırtmasını talep ediyoruz" dedi.
Bağsaraylı çiftçi İsmail Karataş ise, mermer ocağının açılması ile sera ve tarlalardaki ürünlerin zarar göreceğini, ürünlerine verilen kaynak suyunun ve içme sularının kirleneceğini söylerken emekli imam Veysel Ekiz de, “Bize ormanlar hakkında hutbe hazırlamamız gerektiğinde özellikle ormanın kesilmesi, bir insanın öldürülmesi demektir. Bu kadar canice katliamın yapıldığı bu ormanda, yetkililerin sessiz ve duyarsız kalmasına üzülüyoruz. Bundan sonra uyku uyuyamayacağız. Zararın neresinden dönülürse kardır" dedi.
Vatandaşlar, ağaç kesimi durmazsa, çadır kuracaklarını ve protestoya devam edeceklerini söylediler.
Protestonun ardından vatandaşlar, Burdur Valiliği’ne ağaç kesiminin durdurulması için dilekçe verdi. Dilekçelerde bin 800 nüfuslu Bağsaray halkından bin 500’ünün imzasının bulunduğu öğrenildi.