BAKAN ALA’YA O BESTEYİ HEDİYE ETTİLER

BAKAN ALA’YA O BESTEYİ HEDİYE ETTİLER

Erzurum Merkez Yakutiye İlçesi Ak Parti İlçe Başkanı Recep Aydın, düzenledikleri Osmanlıca kursunun açılışına katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya çok özel bir hediye ile sürpriz yaptı. Bakan Ala’nın çok sevdiği ve katıldığı tv programlarında keyifle söylediği Muallim İsmail Hakkı bey tarafından bestelenen o gazelin Osmanlıca Türkçesiyle yazılmış tablosunu hediye etti. Bakan Efkan Ala "Böyle bir hediye gerçekten sürpriz oldu. İnceliğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.
Ak Parti Yakutiye İlçe teşkilatı, Osmanlıca eğitimiyle ilgili yaşananlara kayıtsız kalmayarak geniş kesimlerin ilgisiyle karşılanan kurs başlattı. Düzenlenen Osmanlıca kurs programının açılışını İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptı. Kursun açılışında Bakan Ala’yı bir sürpriz bekliyordu. Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın, Bakanın oldukça beğendiği ve katıldığı tv programlarında beğeniyle okuduğu Bestesi Muallim İsmail Hakkı Beye ait rast makamındaki yürük semai gazeli Osmanlı Türkçesiyle işlenmiş bir tablo yaptırarak bakana hediye etti.
"Gülşende yine âh ü enin eyledi bülbül / Bir nakş okuyup savt-ı hezâr eyledi bülbül / Olmaz deheni yâre müşâbih deyû gonce / Gül mushâfını açdı yemin eyledi bülbül/" mısralarının Osmanlı Türkçesiyle işlenmiş tablo ile çok mutlu olduğu görülen Bakan Ala, İlçe Başkanı Aydın’a teşekkür etti.
İçişleri Bakanı Efgan Ala, Osmanlıca kursuyla ilgili olarak yapılanların teşkilatlar tarafından doğru algılanmasının bir göstergesi olduğunu belirtti. Ala, "Teşkilatlar bizim yaptığımız işlerin farkında ve bu farkındalıkları da yapmış oldukları çalışmalarla ortaya koyuyorlar. Buda bizi çok memnun ediyor. Çok teşekür ediyorum. Tabloda çok güzel ve kıymetli bir hediye. Düşünceniz için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.