Bakan Kılıç ’kardan Şehit Heykelleri’nin Açılışını Yaptı

Bakan Kılıç ’kardan Şehit Heykelleri’nin Açılışını Yaptı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıl etkinlikleri kapsamında ’Kardan Şehit Heykelleri’nin açılışını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Gençlerimizin, büyüklerinin, dedelerinin, ecdatlarının bu memleket için neler yaptıklarını, ne fedakarlıkta bulunduklarını görmeleri, bilmeleri çok önemli. Biz bu bilincin yaşanması için buradaki etkinlikleri düzenliyoruz.” dedi.
Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında, Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan Kardan Şehit Heykelleri, Bakan Kılıç’ın katılımıyla açıldı. Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi tarafından, 2-4 Ocak’ta düzenlenecek ’Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ anma etkinliği öncesinde, Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bahçesinde yapılan Kardan Şehit Heykelleri tamamlandı. 100 metrekarelik alana, 150 kamyon kar taşınarak, 23 lise öğrencisi Allahuekber Dağları’nda şehit olan askerlerin figürlerini kar üzerine işledi.
Etkinliğin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Kılıç, “Öncelikle burada 100 sene önce vatan, millet, kutsal değerler için şehit olanları rahmetle anıyorum. Allah onlardan razı olsun. Mekanları cennet olsun inşallah. Tabi 100 sene evvel buradaki yaşananları hatırlamak, buradaki şehitlerimizi hatırlamak bizim için önemli. Gençlerimizin, büyüklerini, ecdatlarının bu memleket için neler yaptıklarını, ne fedakarlıkta bulunduklarını görmeleri, bilmeleri çok önemli. Biz bu bilincin yaşanması için buradaki etkinlikleri düzenliyoruz. Yarın da şehitlerimiz için yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüş esnasında nelerin yaşandığın katılımcıların az da olsa hissetmeleri önemli. Buraya gelirken şehitliğe de uğradık. Şehitlerimizin isimlerinin yazılı olduğu bir ana duvar var. Memleketlerine baktığınız zaman Türkiye’nin her tarafından şehit olmuşlar mevcut. Ülkemizin birliği, bütünlüğü her zaman kutsaldır. Geleceğe sağlam adımlarla yürüyeceğiz" diye konuştu.
Bakan Akif Çağatay Kılıç, Kardan Şehit Heykelleri’nin açılışında, karanfil attığı sırada bir anda ayağının buzlu zeminde kayması üzerine düşme tehlikesi atlattı.
Öte yandan Bakan Kılıç, resim sergisini gezip Sarıkamış Şehitleri Özel Programı’na katılarak halka hitap etti.