Bakan Müezzinoğlu 2015 Yılının İlk Basın Toplantısını Edirne’de Düzenledi

Bakan Müezzinoğlu 2015 Yılının İlk Basın Toplantısını Edirne’de Düzenledi

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, 2015 yılının ilk basın toplantısını Edirne’de gerçekleştirdi. Bakan Müezzinoğlu, toplamda 95 bin yatak kapasitesiyle Türkiye’yi bölgenin sağlık turizmi merkezi haline getireceklerini söyledi.
Bakan Müezzinoğlu, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü’ne ait toplantı salonunda gerçekleştirdiği 2015 yılının ilk basın toplantısında, sağlık alanında yeni müjdeler vererek, önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde Türkiye’nin 95 bin yeni yatak kapasitesiyle dünyanın tek ülkesi olacağını kaydetti.
“TÜRKİYE, BÖLGENİN SAĞLIK TURİZMİ MERKEZİ OLACAK”
Sağlık Bakanlığı tarafından yapımına devam edilen 216 adet kamu hastanesinin olduğunu hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, "Şu anda 216 tane hastanemiz kamu olarak, Sağlık Bakanlığı olarak biz yapıyoruz ve toplam yatak kapasitesi 32 bin. Bu hastanelerin bir kısmı 2015 yılında diğerleri de 2016 yılında hizmete girecek. Bu yıl yine kamu olarak yaklaşık 12 bin yatak kapasiteli kamu hastanelerinin ihalesini yapacağız ve onlar da 2017 yılında hizmete girecek. Diğer taraftan kamu-özel işbirliğiyle 26 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin inşaatlarının devam ediyor. Onlar 2016 ve 2017 yılında hizmete girecek. Yine bu yıl yaklaşık 25 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin ihalesini yapacağız. Sonuç olarak toplamda 95 bin yatak kapasiteli hastaneleriyle dünyada sağlık yatırımlarını sıfırdan, yeniden yapmış dünyanın tek ülkesi olacağız. Hastanelerin yüzde 95’ini önümüzdeki 4-5 yıl içinde tamamlamış olacağız. İnşallah Türkiye’yi bölgenin sağlık turizmi merkezi yapacağız" dedi.
"İNŞALLAH RABBİM EDİRNELİLERE BORCUMU ÖDEMEYİ NASİP EDER"
Müezzinoğlu, yaklaşan genel seçimler öncesi, siyasi çatışmalara, ayrışmalara girmeden, yapmak isteyenlere de fırsat vermeden milli beraberliği önemseyen, toplumun tamamını kucaklayan bir çizgi içerisinde olmayı devam ettirmeyi hedeflediklerini dile getirerek, "7 Haziran 2015’te genel seçimler var. Genel seçimlerden sonra Türkiye, yeni bir vizyonla, yeni bir dinamizmle geleceğe yürüyecektir. Ben özellikle bu yılın ilk basın toplantısını vekili olduğum Edirne ilinde yapmış olmayı da özellikle tercih ettiğimi belirtmek isterim. Çünkü bugün Edirne’de üç yılı bitirdik dördüncü yıla yaklaşıyoruz. Edirne’ye geldik ve hep şu cümleyi söyledik. ‘Vizyon il Edirne’ dedik, ‘Edirne’nin ortak aklı’ dedik, ‘Edirne’nin ortak geleceği, ortak kaderi’ dedik. ‘Siyasi çatışmalar ve ayrışmalar değil, tam aksine ortak kazanımlar’ dedik. O nedenle siyasi çatışmalara, ayrışmalara girmeden, yapmak isteyenlere de fırsat vermeden milli beraberliği önemseyen toplumun tamamını kucaklayan, toplumun her kesimini hak ettiği hizmeti verme anlayışıyla siyaset anlayışımızı bu merkeze taşıdık. Ben geldiğim günden bugüne Edirnelilerin bana verdiği destekten dolayı fevkalade mutluyum ve memnunum. İnşallah Edirnelilere, borcumu ödemeyi Rabbim bana nasip eder" diye konuştu.
"İLKESEL OLARAK ASANSÖRLERE KURAL KOYMAK DOĞRU DEĞİL"
Geçtiğimiz günlerde Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in, kent genelinde bulunan kamu ve özel kurumlardaki asansörlerin obeziteyle mücadele kapsamında ilk üç katlarının kapatılması konusu hakkında açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, "Arkadaşlar ben ilkesel olarak tabii şimdi asansörlere bizim kural koymamız çok mümkün değil, doğru da değil ama böyle bir algıyı sağlıklı kişilere algı olarak yerleştirmemiz doğru. Ama yaşlımız var, hastamız var, engellimiz var, obezimiz var dolayısıyla yasak demek doğru değil. Dolayısıyla ilk üç kata bir genç için asansörü bekliyor olmak sağlıklı bir insan için kendisine yaptığı bir kötülüktür. Sağlığına yaptığı bir olumsuzluktur" şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet, düzenlediği basın toplantısının ardından ilçelerde çeşitli temaslarda bulunmak üzere kent merkezinden ayrıldı.