Bakan Yılmaz, İran İletişim Teknolojileri Ve Haberleşme Bakanı Vaizi İle Görüştü

Bakan Yılmaz, İran İletişim Teknolojileri Ve Haberleşme Bakanı Vaizi İle Görüştü

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye ile İran’ın ticareti arttıkça bütün Ortadoğu’ya, bölgeye refah yayılacağını söyledi.
Kalkınma Bakanı Yılmaz, İran İletişim Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı Mahmut Vaizi ve beraberindeki heyetle Bakanlıkta görüştü. İki ülkenin ekonomik potansiyellerinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin 12 yıl öncesine göre çok daha iyi olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını kaydetti. Bakan Yılmaz, İran’la imzalanan tercihli ticaret anlaşmasının önemine dikkat çekerek, "Türkiye ile İran’ın ticareti arttıkça bütün Ortadoğu’ya, bölgemize refah yayılacak. Ortadoğu’nun hem ekonomik gelişmesine hem de istikrarına katkıda bulunmuş olacağız" dedi.
Konuk Bakan Vaizi ise, iki ülke arasında imzalanan tercihli ticaret anlaşmasının ekonomik işbirliğinde yeni bir dönem olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasındaki yatırımların artmasındaki engellerin kaldırılması için çalıştıklarını ifade etti. İki ülke arasındaki kamyoncuların ve TIR’cıların sorunları için kalıcı bir çözüme ulaştıklarını kaydeden Vaizi, bu anlaşmanın iki ülkedeki TIR şoförlerini, kamyoncuları ve ulaşım sektörünü rahatlatmasını umduğunu vurguladı.
Fransa’daki terör eylemlerine ilişkin ise Vaizi, Suriye’de, Irak’ta, Paris’te dünyanın herhangi bir yerinde yapılanların hiçbirisinin İslam’la ilgisinin olmadığını kaydederek, "Biz Müslümanlar, aşırıcılığı ve terör eylemlerini tamamen kınıyoruz ve kabul etmiyoruz" diye konuştu.