Bakırcılık Mesleği Eski Günlerini Arıyor

Bakırcılık Mesleği Eski Günlerini Arıyor

Zamanın gözde mesleklerinden olan bakırcılık mesleğiyle uğraşanlar, günümüzde ilginin azalmasından ve çırak yetişmemesinden şikayetçi.
Zamanın önde gelen mesleklerinden olan ve babadan oğula anlatılan bakırcılık mesleği, artık eskisi kadar rağbet görmüyor. Eski Sanayi sitesinde büyüklerinden gelen mesleği devam ettirmeye çalışan 76 yaşındaki Yaşar Benli usta, kalfa ve çırağın artık yetişmediğini söyledi. 50 yıldır bakırcılık yaptığını dile getiren Benli, bakırcılık sanatının günden güne yok olduğunu söyledi. Benli, “50 senedir mesleğin içindeyiz. Çırak yetişmiyor. Biz de kendi kendimize hem çıraklığını yapıyoruz hem de ustalığını yapıyoruz bu işin. Babadan gelen meslek bu, biz de çocuklarımıza öğretmek istiyoruz. Ama maalesef bu zanaat ölüyor. Ayakta bin bir bela duruyoruz. Yeni nesil yetişmiyor. Usta, kalfa, çırak yetişmiyor. Zaten kendi karnımızı doyuramıyoruz ki çırağın haftalığını verelim. Talep az, bir tane çırağımız var o da oğlumuz” şeklinde konuştu.
Dükkan sahibi Hamdi Eker de, bakırcılık mesleğinin artık eskisi kadar ilgi görmediğini, çırak ve ustaların zor yetiştiğini söyledi.