Balıkçıdan, Çiplak ’haksız Rekabet’ Eylemi

Balıkçıdan, Çiplak ’haksız Rekabet’ Eylemi

Amasya’da bir balıkçı, haksız rekabeti protesto etmek için çıplak eylem yaptı.
Evinden üzerinde sadece iç çamaşırıyla çıkıp Yavuz Selim Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na elinde fırçayla tırmanan balıkçı Vedat Alpaslan, polis, itfaiye ve sağlıkçıları harekete geçirdi. Görevlilerin ikna çabalarına aldırmayıp yaklaşmaları halinde intihar girişiminde bulunacağını söyleyen evli ve 4 çocuk babası Vedat Alpaslan, eyleminin gerekçesinin Samsun’dan, Amasya’ya başka tek bir balıkçı tarafından getirilen ürünlerin yüksek fiyatta satılması olduğunu öne sürdü.
Alpaslan, “Evine bırak balığı pazardan sebze götüremeyen insanlarımız var. Ben balıkçıyım. 100 bin nüfuslu şehirde bir kişi balık getiriyor. 3-4 liraya satılan balıklar, burada 6, 7, 8 liraya satılıyor. Balığı bilmeyen insanlar bu alemde balıkçı oldu” diye konuştu.
Görevlilerin eylemin gazete ve televizyonlara yansıyacağının anlatması üzerine ikna olup anıttan inen Vedat Alpaslan, ambulansa bindi. Sağlık görevlilerinin hastaneye götüreceklerini anlattığı Alpaslan, üstünü giyip öyle hastaneye gitmek için polis aracına bindirilip evine götürüldü.