Balıkçılar ’vira Bismillah’ Demeye Hazırlanıyor

Balıkçılar ’vira Bismillah’ Demeye Hazırlanıyor

Balıkçılar 1 Eylül’de kalkacak olan av yasağı öncesi hazırlıklara başladı. 1 Eylül’de ağlarını denizle buluşturacak balıkçılar ’vira bismillah’ demeden önce hummalı bir şekilde çalışıyor.
Av yasağının kalkmasını dört gözle bekleyen Tekirdağlı balıkçılar yeni sezon için ağlarını onararak, gırgırlarını bakımdan geçiriyor. Tekirdağ’da 28 yıldan beri balıkçılık yapan İdris Şeremet, 1 Eylül’ü dört gözle beklediklerini ve yeni sezon için hazırlıklarını tamamlamaya çalıştıklarını belirtti.
İdris Şeremet yeni sezondan umutlu olduklarını belirterek, "1 Eylül’e çok az bir zamanımız kaldı. Gemiyi bakım için tersaneye gönderdik. Vira bismillah demeden önce son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Az kaldığı için titiz bir şekilde çalışıyoruz. Palamutta Karadeniz’den müjdeli haber geldi. Şile’de, Kefken’de, Ahva’da, Sinop’ta palamut kendini gösterdi. Havyar tuttu. Bereketli bir palamut ve lüfer olacak. Ama tabii ki bunların hepsi göç balığı oldukları için havyar döküp akıp geçecek. Akış sırasında ne tutarsak tuttuk. Bizim için en önemlisi hamsi ve istavrit balıkçılığıdır. Bunlar denizin kuru fasulyesidir aynı zamanda. İstavrit olmazsa vay halimize. Ümidimizi kesmeden her şey en iyi şekilde olacakmış gibi hazırlanıyoruz. 1 Eylül’de vira bismillah diyebilmek için ağlarımızı en iyi şekilde hazırladık" dedi.
"YUNUS BALIKLARI BİZE BÜYÜK DARBE VURDU"
Yunus balıklarının ağlara büyük zarar verdiğini belirten Şeremet yunuslardan şikayetçi olduklarını, ağları yırtarak onlara büyük sıkıntı yaşattıklarını dile getirdi. Yine de hazırlıkların yeni av sezonundan umutlu bir şekilde en iyisini düşünerek devam ettiğini sözlerine ekleyen Şeremet, "4 aydan beri sürekli ağ hazırlıyoruz. Yunuslar ağlarımıza büyük darbeler vurdu. Ağlarımızın hepsini tamir ederek yırtıkları onardık. Bozulan mantarlarımızı tekrar dizdik. Makinelerimizin hepsine olduğu gibi rektefe yapıldı. Arızasız bir makineyi bile denizin ortasında bir arıza çıkarmasın diye rektefe yaptık. Yeni radarlar, yeni cihazlar aldık. Elektrik tesisatımızı ve jeneratörlerimizi elden geçirdik. Geminin onarımı, boyası, paspası hepsi giderildi. En iyi şekilde hazırlanıp hayırlısıyla denize çıkmak için bekliyoruz" ifadelerini kullandı.