Bandırma Devlet Hastanesi’ne Yoğun Bakım Ünitesi

Bandırma Devlet Hastanesi’ne Yoğun Bakım Ünitesi

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Devlet Hastanesi’ne üçüncü basamak yoğun bakım ünitesi kurulacağı bildirildi.
Bir müddet önce göreve başlayan Başhekim Muzaffer Şenveli, hastaneye 3. basamak yoğun bakım ünitesi kurulacağını söyledi. Şenveli, tahlil, röntgen, MR gibi testlerin sonuçlarının ilgili tabipler tarafından bilgisayar ortamında anında görülebildiğini belirterek, "Artık kimsenin eline film verilmiyor. Balıkesir genelindeki bütün hastaneleri elektronik ortamda birbirine bağlayan ağın tamamlanmasının ardından, herhangi bir hastanede görevli doktor, bu tahlil ve röntgen sonuçlarını görebilecek" dedi.
Bandırma Devlet Hastanesi’nin son sistem cihazlarla ameliyat yapılabilir bir hale geldiğine dikkati çeken Şenveli, taş kırma makinesinin geldiğini, 3 basamak yoğun bakım ünitesi için gerekli çalışmaların da yapıldığını bildirdi. Şenveli, "Bu yoğun bakım servisi ile ağır hastalar dahi takip edilebilecek. Böylece Bursa’ya, Balıkesir’e veya diğer illere hasta sevki asgariye inecek. Riskli ameliyatları dahi Bandırma Devlet Hastanesi’nde yapabileceğiz" dedi.
Önümüzdeki günlerde uygulamaya koyulacak branş nöbetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Başhekim Şenveli, "Genel cerrahi, dahiliye ve anestezide hafta içi 5 gün boyunca ilgili doktorlarımız hastanede 24 saat nöbete kalacak. Kendileriyle ilgili branşta bir rahatsızlık ortaya çıktığında 3-5 dakika içerisinde olaya müdahil olacaklar. Böylece acil riskimizi azaltmış olacağız. Bu uygulama aynı branştan 6 doktor olması halinde devreye alınabiliyor. Hastanemizde ise 5 doktor var. Doktorlarımız fedakarlık yaparak bu nöbetleri tutacaklar" diye konuştu.