Barış Mesajları Şirince’den Verilecek

Barış Mesajları Şirince’den Verilecek

Hristiyan dünyasında “Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Günü” olarak kabul edilen 15 Ağustos günü Selçuk Şirince’de yapılacak ayin, bu yıl ilk defa Aziz Yuhanna (Saint Jean) Kilisesi’nde gerçekleşecek.
Selçuk ilçesinde bulunan Meryem Ana Evinde her sene 15 Ağustos’ta Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Günü için, dünyanın farklı ülkelerinden gelen Katolik Hristiyanların katılımıyla dini ayin gerçekleşiyor. 15 Ağustos’ta “Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Günü” için İzmir’de yaşayan Rum Ortodoks Cemaati ve Yunanistan’dan gelecek olan misafirlerin katılımıyla, mübadeleden sonra ilk defa Şirince Aziz Yuhanna (Saint Jean) Kilisesi’nde ayin gerçekleşecek.
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, bölgenin Hristiyanlık tarihi için önemini vurgularken, İnanç turizmi için yaptıkları çalışmaların yanı sıra bu toprakların en değerli özelliği olan hoşgörü kültürüne de değindi. Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı; “İnsanlarımız yüzyıllar boyunca farklı inançları birlikte yaşatmayı başarmıştır. Bunu devam ettirmek bizim elimizde. İlçemizden tüm dünyaya barış ve hoşgörü mesajı vermeği arzu ediyoruz.” dedi.