Barışan, Mazbatasını Aldı

Barışan, Mazbatasını Aldı

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, İl Seçim Müdürlüğü’nden mazbatasını aldı.
Geçtiğimiz hafta sonu yapılan 4. Olağan Genel Kurul’da seçilen Eğitim Bir Sen Başkanı Mahir Barışan, mazbatasını alarak görevine başladı. Yeni seçilen yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İl Seçim Müdürlüğü’ne giderek mazbatasını alan Mahir Barışan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, daha fazla çalışmaları gereken bir döneme girdiklerinin farkında olduğunu söyledi. Bütün çalışanların sorunlarını bildiklerini ifade eden Barışan; "Üyelerimiz şundan emin olsunlar. Biz çalışanların sorunlarını biliyoruz, sıkıntılarını biliyoruz, çözüm yollarını arayacağız ve Allah’ın izniyle bütün enerjimizle üyelerimizin her türlü sıkıntısında onların yanında olacak, onların sosyal ve hukuksal kazanımlarına katkı sunmaya devam edeceğiz. Bundan sonra da sendikamızı daha iyi yerlere taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Bu noktada üyelerimizin desteğine, katkısına, görüşlerine, eleştirilerine hayati derece de önem veriyoruz. 2015 yılında ve diğer yıllarda da özelde ilimizde, genelde ülkemizde inşallah yetkili sendika olmaya devam edeceğiz" dedi.
Geçmişte alınan cezalara da dikkat çeken Çalışan; "Ağabeylerimiz, ablalarımız, dini aidiyetlerini yaşamak için mücadele edip bu uğurda ceza almışlardı. Üyelerimizin görevlerini aksatmalarından dolayı alacakları cezalar bizi üzer ve derinden yaralar. Her alanda dinamik bir sendikacılık anlayışı sergileyeceğiz. Organik bağımızın olduğu sivil toplum kuruluşları ile her an diyalog içinde olacağız. Devletimizin ve hükümetin ülkemiz ve bölgemizle ilgili politikalarını olumlu buluyor, şube olarak genel merkezimizle koordineli bir şekilde çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen, haksızlık ve hukuksuzluk karşısında daima dik duran, hak ve hukuktan ayrılmayan sendikacılık anlayışını sürdürmeye devam edeceğiz. Ben bir kez daha beni bu göreve layık gören üye ve delege arkadaşlarıma teşekkür diyorum" diye konuştu.
Barışan, yaptığı konuşmanın ardından mazbatasını İl Seçim Müdürü Kamuran Turan’dan teslim aldı.