Başarılı Öğrencilere Kitap Dağıtımı Devam Ediyor

Başarılı Öğrencilere Kitap Dağıtımı Devam Ediyor

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, başarılı öğrencilere kitap dağıtımı uygulamasının devam ettiği belirtildi.
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, öğrencilere düzenli okuma alışkanlığı kazandırmak, araştıran, sorgulayan, sağlıklı analiz yapabilen, engin dünya görüşüne sahip, aklın ve bilimin aydınlığında hareket edebilen bireyler olarak topluma kazandırılmalarını sağlamak amacıyla, bu öğretim yılında da 1400 ortaokul, 1600 lise olmak üzere, il genelinde toplam 3000 öğrenciye başucu arkadaşı olarak, Bakanlığk tavsiye duyurusu yapılmış eserlerden olmak üzere, kitap gönderme uygulamasının devam ettiği bildirildi.
Açıklamada, “Bu uygulamalar ve kitap okuma çalışmalarının bir sonucu olarak, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında öğrenci başına düşen kitap okuma sayısı 12 iken, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında bu sayı 18’e yükselmiştir. Ayrıca okur-yazarlık oranları itibariyle ilimiz son dört yıldır Türkiye birincisidir. Öğretmenlerimizin, çocuklarımıza ve gençlerimize kitap okuma konusunda rol model olmaları, ilimiz genelinde kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması bakımından, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında ‘Öğretmenler Arası Kitap Okuma Yarışması’ düzenlenmiş olup, 32 öğretmenimize Valilik makamınca ‘Başarı Belgesi’ verilmiştir” denildi.