Basınköy Villaları’nda Rehababilitasyon Merkezi’ne Tepki

Basınköy Villaları’nda Rehababilitasyon Merkezi’ne Tepki

Adana’nın Belediye Evleri Mahallesi Basınköy Villaları’nda bir ev, Engelliler Rehabilitasyon Merkezine dönüştürüldü. Site yönetimi villada imar değişikliği yapılmadan böyle bir uygulamaya gidilmesine tepki göstererek, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in olaya müdahale etmesini istedi.
Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Belediye Evleri Mahallesi’ndeki villa konut Engelliler Rehabilitasyon Merkezine dönüştürüldü. Site sakinleri villa konutun rehabilitasyon merkezi yapılmasına nasıl izin verildiğinin açıklanmasını isteyerek, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i göreve davet etti.
Belediye Evleri Mahallesi’nde 107 müstakil konuttan oluşan Basınköy Villaları A Girişindeki 75 numaralı ev el değiştirince, bina genişletildi. Binanın Engelliler Rehabilitasyon Merkezi olacağını öğrenen site sakinleri durumu birer yazı ile Adana Valiliği, İl Sosyal Hizmetler, İl Milli Eğitim Müdürlükleri, Çukurova Belediyesi ile Başbakanlık’a birer yazı ile bildirdi. Basınköy Villaları site yönetimi de konuyu Çukurova Belediyesi’ne giderek İmar Müdürlüğü yetkilileri ile İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısına anlattı.
Basınköy Villaları A Girişi 75 numaralı ev el değiştirdikten sonra kısa sürede genişletildi. Binaya ek yapıldı, balkonları duvarla örüldü. Binanın yeni sahibi, bununla da yetinmedi konutu Engelliler Rehabilitasyon Merkesi’ne dönüştürerek tabelasını dikti. Site yönetiminin Adana Valiliği, İl Sosyal Hizmetleri, Çukurova ve Büyükşehir Belediyelerine yaptığı başvurular sonuçsuz kaldı. Villa konutu rehabilitasyon merkezine dönüştüren bina sahibi bununla da yetinmeyerek bahçesine ek tuvaletler yaptırdı.
Basınköy Villaları Site yönetimi, Adana Valisi Mustafa Büyük ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i göreve davet ederek, bu binanın imar yönünden ve rehabilitasyon merkezi olup olamayacağı konusunda araştırma yapılmasını istedi.
DRAM YAŞANIYOR
Basınköy Villaları site sakinleri, “Engellilere en iyi imkanlarla bakılması gerektiği inancındayız. Yasalara uymayan binada kalan engelli çocukların zaman zaman site içerisine komşu evlere kaçmasının da önüne geçilemiyor. Bu binada dram yaşanıyor. Burada yaşananları üzüntü ve ibretle izliyoruz. Adana Valisi Sayın Mustafa Büyük ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in olaya el koymasını ve bu dramın ortadan kaldırılmasını istiyoruz”dediler.