Başkan Altınok Öz: “su Zengini Bir Ülke Değiliz”

Başkan Altınok Öz: “su Zengini Bir Ülke Değiliz”

Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz, su kaynaklarının korunması gerektiğini belirterek, “Su zengini bir ülke değiliz” dedi.
İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Meriç Albay, Prof. Dr. Devrim Memiş ve Kadir Doğan, Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz’ü ziyaret etti. Ziyarette Başkan Altınok Öz, dünya üzerindeki suyun giderek azaldığını, su kaynaklarının korunması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Yeryüzü nüfusunun beşte biri, su kaynaklarının yanlış kullanımı, kirlilik, alan kaybı gibi nedenlerden dolayı sağlıklı, temiz ve içilebilir su kaynaklarından mahrum bulunuyor. Günümüzde yaklaşık 1,3 milyar kişi su sıkıntısı çekerken, gelecek 25 yıl sonunda bu sayının iki katına çıkması tahmin ediliyor. Su talebi de son 25 yıl içinde yüzde 60 arttı. Su kaynaklarımızı dikkatli kullanmalıyız. Su zengini bir ülke değiliz.”
Ziyaretin sonunda İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Meriç Albay, Prof.Dr. Devrim Memiş ve Kadir Doğan, Başkan Altınok Öz’e çalışmalarında başarılar diledi.