Başkan Asya’dan, Eğitim Bir-sen’e Ziyaret

Başkan Asya’dan, Eğitim Bir-sen’e Ziyaret

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Göreve yeni seçilen yönetim kurulu üyelerini tebrik eden Başkan Feyat Asya, kendisinin Memur Sen’in eski başkanlarından olduğunu hatırlattı. Memur-Sen’in memleketin hayrına olan konularda çözüm üretme mekanizması olarak çalıştığını ifade eden Başkan Feyat Asya, Memur-Sen’in her zaman olduğu gibi, bugün de bu duruşundan vazgeçmemesi gerektiğini vurguladı. Memur-Sen’in korkmadan ve sarı sendikacılık yapmadan yoluna devam etmesi gerektiğinin altını çizen Asya; "Memur-Sen, her zaman olduğu gibi, bugünden sonra da doğruların yanında olmalıdır. Dün söylenenleri, bugün hükümet yapıyorsa, biz alkışlıyoruz. Çünkü, bunlar bizim söylediklerimizdi, hayal ettiklerimizdi. Hayal dahi edemediğimiz konuları, bugün icraya geçiriyorsa, bunu görmezden gelemeyiz" dedi.
Eğitim-Bir-Sen’in, Memur-Sen’in lokomotifi olduğunu da belirten Asya, "Onun için Eğitim-Bir-Sen’in duruşu çok önemlidir. Merhum Mehmet Akif İnan, ’biz duruş sendikacılığı yapıyoruz, kuruş sendikacılığı değil’ demişti. Kuruş da olacak ama duruş, kuruştan önce gelmelidir. Sizler bu anlamda bir güven veriyorsunuz. İnşallah, geleceğe yönelik, hayırlara vesile olacak işlere de öncülük edersiniz" şeklinde konuştu.
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan ise, Belediye Başkanı Feyat Asya’nın, geçmişte Memur-Sen başkanlığı yapmasından dolayı kendilerini güvende hissettiklerini kaydetti. Fikir alışverişinde bulunacakları bir büyüklerinin belediye başkanı seçilmesinin kendilerini gururlandırdığını vurgulayan Barışan, eğitime sağladığı katkılardan dolayı Başkan Asya’ya teşekkür etti. Barışan, "Sendika olarak eğitimin lokomotifiyiz, Memur-Sen’in de en büyük paydaşıyız. Bizim görevimiz, eğitim-öğretim. Eğitim-öğretimi güzelleştirme adına katkılar yapmalıyız. Bizim çıkış noktamız, özlük hakları noktasından ziyade kamusal alanda aidiyetlerin yaşanmasıdır. Şu anda mevcut iktidar, Memur-Sen’in, Eğitim-Bir-Sen’in önerileriyle, başörtüsünün kamuda serbest olması, okullarda mescitlerin açılması sağlandı. Tabi bunlar, hükümetimizin de duyarlılık göstermesi sayesinde olmuştur. Yönetimde de bizimle aynı dokuyu taşıyanların olması bizi cesaretlendiriyor. Birçok noktada olduğu gibi, eğitim-öğretim noktasında da güzel şeyler yapacağız. Özellikle belediyenin eğitime katkısı artmaya başladı. Okul bahçelerini düzenlemeniz, bizi sevindiriyor. Bu çalışmaların kat kat artmasından yanayız" dedi.
Sendika olarak özellikle atama konularında haksız eleştirilere maruz kaldıklarını ifade eden Barışan; "Üzerimizde çok büyük elbise var. Özellikle atamalar konusunda eleştirilere maruz kalıyoruz. Eylül ayında 43 tane yeniden görevlendirme yapılmış. Bunun 13 tanesi bizim sendikamızın üyesidir. Zaman zaman haksızlıklara uğruyoruz. ’Eğitim-Bir-Sen atamalara yön veriyor’ gibi haksız eleştirilere maruz kalıyoruz. Sendika olarak kurumların başına mütedeyyin, mazbut insanların gelip, ilkeli nesiller yetiştirme adına çaba gösterilmesini istiyoruz. Biz bunu istiyoruz. Sendika olarak önerilerimiz olabilir, bu gayet normaldir. Takdir tabii ki mülki amirlerimizindir. Önerilerimizin yerine getirilmemesi bizim keyfimizi kaçırmaz. Bizim mücadele alanımızın farklıdır. Bir üyenin yarattığı katma değer, sadece ülke ölçeğinde değil, tüm dünya ölçeğinde yapılan bir katma değerdir. Bu bilinçten hareketle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.