Başkan Kafaoğlu,hizmet Ve Siyaset Anlayışı İle Gönülleri Fethetti

Başkan Kafaoğlu,hizmet Ve Siyaset Anlayışı İle Gönülleri Fethetti

Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, yerel seçimlerin ardından Alevi köyler ile muazzam bir diyalog kurduklarını, bunun sonucunda cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy artış oranının yüzde 620 olduğunu söyledi. Hizmet planlarını İHA ile paylaşan başkan Kafaoğlu, yapılacak dev parktan, biogaz tesislerine kadar bir çok proje hakkında bilgiler verdi.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, başkanlıkta 6 ayını değerlendirdi. Amaçlarının yeşil ve temiz bir Altıeylül olduğunu söyleyen Kafaoğlu, "4 Ekim itibarı ile hizmette 6. ayımızı doldurup 7. aya başlamış bulunuyoruz. 30 Mart’tan sonra yoğun bir tempoda çalıştık, Balıkesir büyükşehir oldu. Balıkesir belediye personeli de 4’e bölündü, bir kısmı büyükşehire, bir kısmı BASKİ’ye, bir kısmı da Altıeylül ve Karesi Belediyesi’nde görevlendirildi. Personel eksikliğini giderme yönünde ciddi bir çaba sarf ettik. Bahane üretmek yerine hizmet ürettik. 3 başkan yardımcımız, 16 birim müdürümüz var ve bunların alt birimlerini oluşturduk. Altıeylül Belediyesi olarak hedefimiz, temiz, insanlar için yaşanabilir, engelliler için engellerin kaldırıldığı ve insanların mutlu olduğu bir şehir. Engelli vatandaşlarımızın sivil toplum kuruluşları ile görüşüyoruz. Engellilerimiz sabah evinden mutlu olarak çıktığında akşam evine nasıl mutlu döner bunun gayreti içindeyiz. Temizlik konusu bizim olmazsa olmazlarımız arasında. Elbette ki insanlarımızın yaşadığı sokaklar temiz olmak zorunda. Bu konuda da yeni firma ile ihale yapıldı ve anlaşmaya varıldı. 23 çöp toplama aracı Altıeylül’ün sokaklarında bahçelerinde, parklarında ve kırsal mahallelerimizde temizlik için çalışıyor. Evsel atıklarımız 11 sıkıştırmalı çöp kamyonu ile toplanıyor. Yıkama aracımız ile çöp konteynırlarımız yıkanıyor. Süpürge araçlarımız var, arazözlerimiz var, buharlı yıkama araçlarımız ile bir konsept içinde Altıeylül’ü temiz tutuyoruz. Hem ekonomimize katkı açısında, hem çevre açısından ambalaj atıklarına önem veriyoruz. 6 araçla bu atıkları topluyor ve ekonomiye kazandırıyoruz. Hedefimzi, Altıeylül’ü tertemiz ve yeşil alanları artan bir ilçe haline getirmek istiyoruz" dedi.
50 KIRSAL MAHALLEYE 50 PARK
Başkan olduğundan bu yana kırsal mahallelere hizmet götürdüklerini söyleyen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 2 bin çöp konteynırı dağıtacaklarını açıkladı. Kafaoğlu, "Şuana kadar kırsal mahallelerimizde 50 bin metrekare kilit parke taşı döşemişiz. Orada insanların ayaklarını çamurdan kurtarmak için çabalıyoruz. Yeni ilave parke taşı alımı yaparak kırsal mahalleleri kilit parke taşı ile çamurdan kurtaracağız. Bu zamana kadar hizmetler Özel İdare vasıtası ile götürülüyordu, 900 köyden sorumluydular. Ciddi anlamda zor işleri vardı. İnsanlarımız hala o dönem gibi olacak zannediyor. Biz hamdolsun seçildiğimiz günden beri kırsal mahallelere olan ilgimizi hiç eksiltmedik. Şehirdeki insanın nasıl çöpü toplanıyorsa kırsal mahallemizdeki insanın da çöpü toplanıyor. Önümüzdeki yine bir ihalemiz var, 2 bin adet çöp konteynırı alacağız. Kırsal mahallede bulunan çocuklarımıza da çok önem veriyoruz, onlar bizim geleceğimiz. Şehirdeki çocuk nasıl oyun parkında oynuyorsa, o çocuklar da oynasın istiyoruz. Kısa süre içinde 50 çocuk parkımızı 50 kırsal mahallemize kurarak çocuklarımızı mutlu etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
HEDEF BİOGAZ
Kısa süre önce Almanya’ya bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Zekai Kafaoğlu, burada bir çok tesisi inceleme fırsatı bulduğunu söyledi. Altıeylül’ün kırsal mahalleleri ile ilgili projeler geliştirdiklerini kaydeden Kafaoğlu, hayvansal atıklardan elde edilecek biogaz tesislerinin sinyalini verdi. Kafaoğlu, "Almanya yıllar önce alt yapı sorununu çözmüş, çevre düzenleme işini halletmiş büyük bir ülke. Orada belediyeler de enerji konusunda ciddi yatırımlar yapmış. Enerjilerini kendileri üretiyor, sıcak suda çıkan ısıdan faydalanarak sıcak suyu şehre kendileri dağıtıyor. Altıeylül Belediyesi olarak kırsal mahallelerimiz fazla olduğu için hayvansal atıklardan biogaz elde etmek istiyoruz. Tarım ve Hayvancılık komisyonumuz bu konuda bir çalışma yaptı. Önümüzdeki yıl biogaz tesisleri ile ilgili olarak bir numune çalışma yapmak istiyoruz. Balıkesir’in tamamında 550 bin büyükbaş hayvan var. Bunlar günde 50 kilo dışkı üretiyor. Binlerce ton atık elde ediliyor. Bunların tesisler vasıtası ile bir taraftan enerji de üreterek bertaraf edilmesini planlıyoruz. Direkt sonuca gideceğiz, laf üretmeden iş üretmemiz lazım" dedi.
BAHÇELİEVLERE DEV PARK
Yeşil alan konusunda hassas olduklarını anımsatan Başkan Kafaoğlu, "Belediye olarak yeşil alanları önemsiyoruz. Yeşil alanları arttırmak istiyoruz. Bunun için de bir park yapacağız. Uzunluğu 1 buçuk kilometre ve yaklaşık 60 dönümlük alan üzerine büyük bir park inşa edeceğiz. Yürüyüş yolları, bisiklet parkuru ve oyun alanlarını da içinde barındıran Bahçelievler Mahallesi’nde çevre yoluna paralel alanda bir park düşünüyoruz. Ayrıca yeni imara açılacak alanlarda da eskisine göre daha fazla yeşil alan bırakacağız. Ayrıca mevcut hastane ve okul bahçelerinden de istifade etmek istiyoruz. 100. Yıl Teknik Lisesi’nin bahçesinde 8 buçuk dönüm arazi var. Orası ile ilgili olarak peyzaj ve mimarisini yapacağız. Proje tamamlanınca ihalesini yapacağız. Gündüz öğrenciler istifade etsin, okul sonrasında da vatandaşlar istifade etsin. Bunca zaman kamu binalarını duvarlarla kapamışız. Göğüs Hastanesi’nin bulunduğu alan 28 dönümlük bir alan, orayı da tanzim edeceğiz. Orada tarihi çamlar var, yıllarca vatandaşlar bundan faydalanamamışlar. Orası tarihi eser olduğu için onun projesi Anıtlar Kurulu’na gidecek" açıklamasında bulundu.
ALEVİ KÖYLERDE REKOR OY PATLAMASI
Yerel seçimlerin ardından Alevi Köylere ziyaretler düzenleyen Başkan Kafaoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu köylerde yaşanan oy patlaması konusuna değindi. Kafaoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Bize oy veren vermeyen herkesi kucaklıyoruz. İnsanın olduğu her yerde biz belediye olarak olacağız dedik. Seçim sonrasında Cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu. Biz hizmerte gelir gelmez kırsal mahallelere hizmete başladık. Mesela Orta Mandıra Köyü’ne seçimden sonraki gün geleceğim dedim ve hemen seçim sonrasında gittim. 12 oy almışız o köyden. Şaşırdılar ve ’Biz seni diğer siyasiler gibi zannettik’ dediler. O kırsal mahallelerde yol konuları vardı, Fen İşlerimiz çalışma yaptılar. İnsanlar şunu gördü, bizim samimi olduğumuza, yüreğimizi onlara açtığımızı gördüler ve hizmet sevdası ile yandığımızı gördüler. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bizi mahcup etmediler, bize sahip çıktılar. 13 Alevi Köyü’nde oy artış oranımız yüzde 620 oldu. Bazı köylerde yüzde bin artışımız var. Orta Mandıra Köyü’nde 12 oy almışız, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 123 oy almışız. Macarlar Köyü’nde 18 oyumuz varmış 163 oy almışız. Çiftlik Köyü’nde 3 oy almışız, 65 oyla birinci olmuşuz. Muazzam bir diyalog kurduk. Onlar da mutlu bizde mutluyuz. Yöneticilere çok iş düşüyor, herkesi kucaklamak gerekiyor. Hizmet için ihmal edilmiş, elinden tutulmamış insanların. Kendilerine bir sıcak elin uzandığını görünce mutlaka karşılığını görüyorsunuz. Sadece hizmet yeterli değil. Hizmet gerekli ama oyunu alabilmek için illa ki gönlünü alacaksınız. Seni kendinden bilmeleri lazım. Bir derdi sıkıntısı olduğunda ’başkan beni anlar’ demesi lazım".