Başkan Kocamaz: “işçiler, İşlerin Yapılacağı İlçe Ve Beldelerden Alınacak”

Başkan Kocamaz: “işçiler, İşlerin Yapılacağı İlçe Ve Beldelerden Alınacak”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kendisinden önceki dönemde Kent Estetiği Daire Başkanlığı ve Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki taşeron firmalarda 600’e yakın kişinin işe alındığını belirterek, “Madem bu kadar kişi istihdam ediliyor, bu sayı Mersin genelinde yapılacak hizmetler için kullanılmalıdır” dedi.
Başkan Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Kültür Park ve Atatürk Parkı dışında parkı olmadığı halde Kent Estetiği Daire Başkanlığı ve Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki taşeron firmalarda 600’e yakın kişinin işe alındığını kaydetti. Kocamaz, “31 Mart sabahı bütün Mersin gördü ki, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işçi sayısı arttı. Bu artış, maalesef daha önceki dönemde işe gelmeyen kişilerin yarattığı bir artıştı. Hatta belediyede düzenli olarak mesaisini yapan personel bile bu kişilerin çoğunu ilk kez görüyordu” ifadelerini kullandı.
Belediyede göreve başlayalı 4,5 ay olduğunu ve bu süre zarfında bir tek kişinin bile işe gelmemezlik etmediğini vurgulayan Kocamaz, şöyle devam etti: “Bu arkadaşlar, Mersin’de bu kadar iş bekleyen insan varken, oturduğu yerden kimseye maaş vermeyeceğimizi bildikleri için işe gelip gitmeye başladılar. Maalesef bunların çoğunu da taşeron firmalarda çalışıyor görünen işçiler oluşturmakta.”
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Park ve Atatürk Parkı dışında parkı olmadığını ifade eden Kocamaz, şunları kaydetti: “Ancak bu iki park ve 3-5 tane göbek ile orta refüj için taşeron firmada 600’e yakın kişi işe alınmış. Bu 600 kişi ne iş yapar ben merak ediyorum? 600 kişi, Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar olan bütün parkların ve yeşil alanların hizmetinde çalışabilecek bir sayı. Madem bu kadar kişi istihdam ediliyor, bu sayı Mersin genelinde yapılacak hizmetler için kullanılmalıdır.”
Eylül ayında yapılacak hizmet alımı ihalesinde Kent Estetiği ve Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde iş yapacak olan taşeron firmayla oturup konuşacaklarını ve işçi alınırken, Mersin’in genelinin göz önünde bulundurulmasını isteyeceklerini dile getiren Kocamaz, “Bizim amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Düzgün bir şekilde çalışarak evine ekmeğini götüren işçi kardeşlerimize hiçbir diyeceğimiz yok. Ancak sınırları genişleyen Mersin’in ilçelerinde bulunan parklar, bahçeler ve mezarlıkların bakımı da bizim görevlerimiz arasında. Dolayısıyla bu işleri yapacak olan işçilerin bu ilçelerde ikamet eden gençlerimiz arasından seçilmesi gerekir. Çünkü Mersin merkezde ikamet eden ve asgari ücret alan bir kişinin, kalkıp da herhangi bir ilçede görev yapması mümkün değil. Bu sebeple hangi ilçede hangi iş için işçi alınacaksa, o ilçenin veya beldenin yaşayanlarına öncelik verilmesini öngörüyoruz” dedi.
Bu uygulamayla kimsenin aklına herhangi yanlış bir düşüncenin gelmemesini de isteyen Kocamaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Mersin sadece merkezden ibaret değil. Bizim merkezin dışında sorumlu olduğumuz 9 ilçemiz daha var ve her ilçemize eşit şartlarda yaklaşmak durumundayız. Dolayısıyla o ilçelerimizin hizmetlerini ve bu hizmetleri yapacak kişilerin o bölgeden seçilmesi yönündeki düşüncemizi, ihaleyi alacak olan taşeron firmayla da paylaşacağız.”