Başkan Salih Kırıcı’dan Eski Mesleklerin Ustalarına Ziyaret

Başkan Salih Kırıcı’dan Eski Mesleklerin Ustalarına Ziyaret

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı, Ahilik Haftası’nda unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin ustalarını ziyaret etti.
AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Ahilik Haftası münasebetiyle, teknolojinin ve ilginin azalmasıyla unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin büyük ustalarını ziyaret edip, onların çalışmalarına eşlik etti. İlçedeki demircileri, nalbantları, ahşap oymacılılarını ve saatçileri dolaşan İlçe Başkanı Kırıcı, genç nesilleri bu mesleklere yönlendirecek projeler hazırlanacağını belirtti. Kaymakamlık, Belediye, Halk Eğitim Merkezi, Çıraklık Eğitim Merkezi ve İSMEK aracılığı ile hazırlanacak projelerle, mesleklerin yok olma tehdidinden kurtarılması ve işsizlik oranının azaltılması hedefleniyor.
“GENÇLERDE SABIR YOK”
AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı’nın ziyaret ettiği saatçi Murat Usta, “48 yıldır bu mesleği yapıyorum. Saat tamirciliği, ince işçilik ve sabır isteyen bir meslek. Ailem de dahil olmak üzere bu mesleği devredebileceğim kimse yok. Saatçilikte bir çırak 5 yılda yetişiyor. Şimdiki gençlerde bu mesleği yapabilecek sabır yok. Benden sonra bu dükkan kapatılacak ve bir süre sonra saat tamirciliği diye bir meslek kalmayacak. Tüketim toplumu olarak sanayi ürünü saatler alınacak ve bozulunca çöpe atılacak” dedi.
“DEMİR DÖVMEK ZOR GELİYOR”
Ziyaretlerde demirciler de mesleklerinin yavaş yavaş yok olduğundan yakındı. Ocağın başında mesleğinin inceliklerini anlatan demirci Sabri Usta, “Artık kimse bir saat ayakta kalıp, sıcakta demir dövmek istemiyor. Gelen çırakların çoğu bir saat sonra kaçıyor” dedi.
“KAYBOLAN MESLEKLER İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM OLABİLİR”
Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Epli, Halk Eğitim Merkezi, Çıraklık Eğitim Merkezi, İSMEK öğretmenleri, çeşitli meslek dallarından temsilcilerinin katıldığı bir toplantı ile projeleri paylaşan İlçe Başkanı Salih Kırıcı, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin ustalarını ve bu meslekleri unutturmamak için çalışmalar yapan ve öğrenci yetiştiren, emek harcayan herkesin Ahilik haftasını kutladı. Kırıcı meslek dallarının bir ülkenin gelişmesi açısından öneminden bahsederek, gençlerin bir meslek dalında kendilerini daha iyi yetiştirmeleri için çalışmaları gerektiğine vurgu yaptı. Kırıcı, esnafı her zaman desteklediklerini ve yanlarında olmaya çalıştıklarını söyledi.