Beden Eğitimi Öğretmenlerine Sene Başı Toplantısı

Beden Eğitimi Öğretmenlerine Sene Başı Toplantısı

Adıyaman’da 2014-2015 eğitim öğretim yılı beden eğitimi öğretmenleri sene başı toplantısı yapıldı.
Halk eğitim merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, beden eğitimi öğretmenleri katıldı.
Toplantı bir konuşma yapan Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Adıyaman ilinde olan bu birlik ve beraberlik gerek okul sporlarında gerekse okullarımızda ki katılımda büyük bir nüfusumuza göre başarı sağlamıştır. Bu başarıda en büyük gayret beden eğitimi öğretmenlerimizin ve okul müdürlerimizindir. Tabi Milli Eğitim Müdürümüzde sağ olsunlar bugün aramızdalar. Gençlik hepimizin sorunu gençlik sporun veya milli eğitim müdürlüğümüzün veya STK’ların tek başına altından kalkabileceğini veya bedeni eğitim ve fikri eğitim verebilecek bir birim değildir. Gençlik hepimizin aile ile beraber, toplum ile beraber, STK’larla, milli eğitimimizle, gençlik sporumuzla çocuklarımız fikri olarak eğitirken beden olarak da eğitmek zorundayız bu görev en başta beden eğitimi öğretmenlerimize ve okul müdürlerimize düşüyor, birlikte bunları koordine edeceğiz ve bu tür sporlara, kulüplere yönlendireceğiz. Tabi geçen yıl ki katılımın daha artarak devam etmesini bekliyoruz inşallah aynı zamanda da bu çocuklarımızın okul sporlarına katıldığı gibi kulüplere de katılmalarını okullarımızın kulüpleşmesini okul müdürlerimizden ve beden eğitimi öğretmenlerimizden bekliyoruz. İnşallah 2014-2015 sezonunda da bu başarıyı hep beraber sağlayacağız. Bakanlığımız Milli Eğitim Bakanlığımıza yapmış olduğu protokol çerçevesinde okul sporlarının tüm katılımlarıyla yereldeki müsabakalardan itibaren Türkiye finallerinden ve yurt dışına gidecekleri müsabakalarda dahil olmak üzere katılım olarak tüm giderleri bakanlığımız karşılıyor, bunu birkaç yıldır yapıyor ve bu okul sporlarına müthiş bir katılım sağladı inşallah bununda artarak devam etmesini bekliyoruz. Ben bugün ki toplantıya katılımlarınızdan dolayı başta Milli Eğitim Müdürümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Okul sporları tertip komitemize de 2014-2015 yılında başarılı bir çalışma diliyor saygılar sunuyorum.” Dedi. Gençlik Spor İl Müdürü Seyit Ahmed Bağcı’nın ardından kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan “Gençlerimizi spora yöneltmemiz lazım ben bu konuda sizden yardım diliyorum arkadaşlar. Ben okullara geldiğim zaman ziyaretlerde sizleri davet edeceğim ve bu konuda neler yaptığınızı sizlerden orda öğrenmek istiyorum. İzcilik belgesi olmayan arkadaşlar bu belgenin temini için lütfen bize müracaat edin kurslar açalım arkadaşlarımız bu belgeyi temin etsinler ve bu kulübü kursunlar ve bunu aktif bir hale getirelim ilimizde. Ben diğer kültür dersleri öğretmenlerinden önce beden eğitimi öğretmenlerinden bunu istiyorum. 2014-2015 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ise, “Gençlerimizi spora yöneltmemiz lazım ben bu konuda sizden yardım diliyorum arkadaşlar. Ben okullara geldiğim zaman ziyaretlerde sizleri davet edeceğim ve bu konuda neler yaptığınızı sizlerden orda öğrenmek istiyorum. İzcilik belgesi olmayan arkadaşlar bu belgenin temini için lütfen bize müracaat edin kurslar açalım arkadaşlarımız bu belgeyi temin etsinler ve bu kulübü kursunlar ve bunu aktif bir hale getirelim ilimizde. Ben diğer kültür dersleri öğretmenlerinden önce beden eğitimi öğretmenlerinden bunu istiyorum. 2014-2015 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.