Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Diğer

Bedia Akartürk Sanat Müzesi Yeniden Ziyarete Açıldı

Ödemiş’te bir süredir kapalı olan İbrahim Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ve Bedia Akartürk Sanat Müzesi, ünlü sanatçı Bedia Akartürk’ün de katıldığı yenileme çalışmalarının ardından yeniden ziyarete açıldı.Ödemişli ünlü sanatçı...

Yayınlanma:
Bedia Akartürk Sanat Müzesi Yeniden Ziyarete Açıldı

Ödemiş’te bir süredir kapalı olan İbrahim Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ve Bedia Akartürk Sanat Müzesi, ünlü sanatçı Bedia Akartürk’ün de katıldığı yenileme çalışmalarının ardından yeniden ziyarete açıldı.
Ödemişli ünlü sanatçı Bedia Akartürk’ün bizzat ilgilendiği düzenlemelerin ardından müzenin yeniden ziyarete açılması anısına bir kokteyl düzenlendi. Kokteyle ünlü sanatçının yanı sıra Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ile eşi Nevin Badem, İlçe Jandarma Komutanı Muammer Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Okan Kestek, Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Altıntaş, Müftü Mustafa Bilgiç, AK Parti İlçe Başkanı Ali Hadim ve çok sayıda davetli katıldı.
Müzik dinletisiyle başlayan kokteylde konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Topraklarımızın yetiştirdiği sanatçıyı yıllar sonra ilçemizde ağırlama şansına eriştik. Bedia Hanım’ın doğup büyüdüğü mahallede müzemizi geçmiş dönemimizde hizmete açmıştık. Son günlerde müze binası tekrar elden geçti, daha anlamlı bir hale geldi. Geçmiş dönemde Bedia Hanım da çok fazla zaman ayıramamıştı. Bugün görüyoruz ki, içeride çok güzel düzenlemeler yapılmış. Evi bağışlayan ailemizin hatıraları da en iyi şekilde korunuyor. İnşallah Yıldız Otel’inden bu yana bölgede daha fazla sayıda kamulaştırılmasını ve sokak sağlıklaştırmaları yapacağız. Almamız gereken birkaç bina daha var. Onları da alıp 1800’lü yılların sonlarında hareketli olan bu bölgeyi yeniden canlandırmış olacağız. Küçük, Büyük ve Yeni Camii bölgesini koruyacağız. Katırcı Hanı ve çevresi ile ilgili 500 bin liralık projelendirme katkısı aldık. Bu toprakların yetiştirdiği, ünü ülke sınırlarını aşan Sayın Bedia Akartürk’ün hatıralarını yaşatmaktan dolayı mutluyuz. 45 günden fazladır emek gösterip burada bizzat çalışan Bedia Hanım’a teşekkür ediyorum, çokça emek harcayan Tolgahan Vurgun kardeşime de şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Badem, konuşmasının ardından yenileme çalışmalarında görev alan Tolgahan Vurgun’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Bedia Akartürk’e de iftar çadırına sunduğu katkılardan dolayı teşekkür belgesi veren Badem, tüm Ödemişlileri müzeyi ziyaret etmeye davet etti.
Ünlü sanatçı Bedia Akartürk de Başkan Mahmut Badem’e ve emeği geçenlere teşekkür ederek, “40 günden bu yana hazırlıklarımız sürüyordu. Oldukça sıcak günlerde çalıştık ama değdi. Kendi elimle düzenlemek ayrı bir anlamlıydı. Çünkü insan eşyasını kendi bilir. Müzemizin ilk açıldığı dönemlerde eşimi kaybettiğimden fazla ilgilenememiştik. Kendi dilediğim şekilde bizzat kendim ilgilenerek düzenlemeler yaptım. Tolgahan kardeşim de resimlerle ilgilendi, ben de dikiş diktim. Umuyorum ki hemşerilerim, ziyaretçilerim beğenirler” dedi.
Konuşmaların ardından ünlü sanatçı Bedia Akartürk, Belediye Başkanı Mahmut Badem ve davetlilerle birlikte müzenin yenilenen bölümlerini gezdi. Akartürk, davetlilere sergilenen eser ve objelerle ilgili bilgi verirken, ünlü sanatçının kostümlerini kendisinin hazırladığı bebekler ilgi odağı oldu.
Düzenlemelerin ardından yeniden ziyarete açılan İbrahim Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ve Bedia Akartürk Sanat Müzesi’nde, ünlü sanatçının bugüne kadar almış olduğu ödüller, plaketler, çıkarmış olduğu plaketler, kasetler, gazetede çıkan haberleri, sanatçı dostlarıyla olan resimleri, aile resimleri, sahne kıyafetleri ve gittiği her yöreye ait yapmış olduğu bebekler sergileniyor.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler