Beklenen kriz

Beklenen kriz

Galatasaray derbisinde öne geçmesine rağmen 3 puanı alamayan Fenerbahçe’de kondisyon sıkıntısı yine gündeme geldi. Özellikle ikinci yarının 15 dakikalık bölümünden sonra fiziksel olarak düşen futbolcular, erken form tutma tehlikesiyle de karşı karşıya kaldı.

Sezon başı kampından itibaren fizik-kondisyon antrenmanlarına eğilmeyip taktiksel çalışmalar yaptıran Vitor Pereira, hazırlık maçlarını da yoğun tutmuştu. Sarı-lacivertli takım, 1 Temmuz 2015’den beri hazırlık ve resmi toplam 24 karşılaşmaya çıktı.

Özellikle sezon başı hazırlık maçlarında skor anlamında dikkat çeken ve hücumcu bir takım olan sarı-lacivertliler haftalar ilerledikçe alarm vermeye başladı.

Zorlanıyorlar

Sezon başından beri sürekli forma giyen bazı futbolcuların fiziksel açıdan zorlanmaları dikkat çekti. Takım içinde adale sakatlıkları da bir dönem baş gösterirken Souza, Nani, Ozan Tufan, Şener Özbayraklı ve Meireles sezon başındaki form durumlarından uzaklaştı.

Hatta Van Persie ve Gökhan Gönül gibi maç eksiği olan isimler de gerekli fizik kondisyonu almadıkları için halen istenen seviyeye ulaşamadı.

İstatistiklere de yansıyan bu sıkıntı, puan kayıplarına neden oluyor. Ligde 9 haftada 9 gol yiyen Fenerbahçe, bunların 7’sini ikinci devrelerde kalesinde gördü. Attığı 14 golün 11’ini de ilk yarılarda kaydeden Pereira’nın ekibi, Sivasspor ile Osmanlıspor’dan sonra öne geçip de puan kaybeden en kötü 3. takım oldu.