Bektaş, Pakistan Gezisini Değerlendirdi

Bektaş, Pakistan Gezisini Değerlendirdi

Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarciklioğlu ile birlikte Pakistan’da düzenlenen, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yürütme Kurulu Toplantısı’na katıldı.
Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Karaçi şehrinde düzenlenen toplantıda sanayi-turizm yatırımları ile ekonomik, işbirlikleri, İpek Yolu ve İstanbul-Tahran-İslamabad demiryolu projesinin ele alındığını söyledi.
İş dünyasının sadece zenginliğin değil, bölge huzuru ile barışının da teminatı olduğunu belirten Bektaş, huzur ve ticaretin birbirinden ayrılmayan bir zincir olduğunu ifade etti.
Türkiye, İran ve Pakistan arasında işbirliğini artırmak için vize konusunun da büyük önem taşıdığını dile getiren Bektaş, vize uygulaması nedeniyle sorunlar ortaya çıktığını, bu nedenle üye ülkeler arasındaki ticaret hacminin istenilen seviyeye ulaşılamadığını belirtti.
Bektaş, ayrıca ECO Yürütme Kurulu Toplantısı’na katılan TOBB Başkanı Rıfat Hisarciklioğlu ile bir araya geldiklerini ve Çorum’da iş dünyasının sorunları ve talepleri hakkında bilgi verdiğini sözlerine ekledi.