Bem- Bir -sen’den Aşure İkrami

Bem- Bir -sen’den Aşure İkrami

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Malatya Şubesi, Yeşilyurt Belediyesi ve MASKİ çalışanlarına Yeşilyurt Belediyesi önünde aşure ikram etti.
Aşure programında konuşan Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar, “Muharrem ayı tarihte çok önemli olayların yaşandığı bir aydır. İnancımıza göre Ramazan ayından sonra, Muharrem ayı önemli aylarımızdan birisidir. Muharrem ayının bize hatırlattığı bir acı gerçekte var ki Hz. Hüseyin efendimizin şahadetidir. Bu şahadeti biz unutmayacağız. Çünkü bu şahadet zulme bir baş kaldırıştır. Bunu tarih boyunca yaşattığımız gibi bundan sonraki nesillerimize de aktarmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Acar, “Aşure ikramımızdaki gayemiz onlarca aşın birbiriyle kaynaşması gibi burada kaynaşmayı sağlayacağız. Malatya’mıza hizmet vermenin hazını burada beraber yaşamış olacağız. Yüzyıllardır süren bu geleneğin, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.
MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir ise, “Aşure birlik ve beraberlik demektir. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat yaptığı konuşmada, “Aşure Arapçada on anlamına gelmektedir. On gıda maddesinin bir araya gelerek yeni bir tat oluşturmasıdır. Aşure birlik ve beraberliğimizi pekiştirir, zaten burada gördüğümüz ortamda bunun bir göstergesidir. Rabbim bundan sonrada sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde nice aşureleri bize göstermeyi nasip etsin” dedi.
Konuşmaların ardında Yeşilyurt Belediyesi ve MASKİ çalışanlarına aşure ikram edildi.
Aşure programına Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar, MASKİ Daire Başkanları, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Birim Müdürleri, Sendika ve Belediye çalışanları katıldı.