Beyaz Esaret Afyonkarahisar’da Hayatı Durma Noktasına Getirdi

Beyaz Esaret Afyonkarahisar’da Hayatı Durma Noktasına Getirdi

Afyonkarahisar’da dün akşam başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden yoğun kar yağışı sonrası, kent merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 40 santimetre olarak ölçülürken, beyaz esaret kentte hayatı adeta durma noktasına getirdi.
Kentte hayatı adeta felç eden yoğun kar yağışı şehirlerarası yollarında zaman zaman kapanmasına neden oldu. Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğü kentte beyaz esaret gece deyim yerindeyse adeta kenti teslim aldı. Bugün sabaha kadar devam eden kar yağışının ardından, kent merkezinde kar kalınlığı yer yer 37 cm olarak ölçüldü. Park alındaki araçlar üzerine yağan kar nedeniyle adeta kayboldu. Çatı saçaklarından buz sarkıtlarının oluştuğu kentte, vatandaşların çilesi ise sabah olduğunda başladı. Vatandaşlar evlerinin, esnaf ise dükkanlarının önünü kapatan karı açmak için yoğun çaba gösterdiler. Yoğun kar yağışının ardından kent merkezinde Afyonkarahisar Belediyesi’nin farklı birimlerinde görevli işçiler, dün geceden başlayarak özellikle ana halterleri açmak için yoğun çaba sarf ettiler. Çalışmalarını sabahta devam ettiren ekipler yolları yaya ve araç trafiğine açık tutmak için iş makinaları da kullandılar. Tuzlama çalışmalarının da yapıldığı ana arterlerin ardından ekiplerin- mahallelerde de çalışma yapacakları belirtildi.
KAR TATİLİ ÇOCUKLARA YARADI
Gece bastıran yoğun kar yağışı sonrası Afyonkarahisar Valiliği gece saatlerinde yaptı duyuru ile kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların bir gün süre ile tatil edildiğini duyurdu. Valilikten kar tatili ile ilgili yapılan açıklamada ise, “Meteorolojik veriler ve devam eden kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin sıkıntı yaşamaması için merkez ilçedeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin eğitimlerinin bir gün süreyle ara verilmesine İl Hıfzısıhha Kurulunca karar verilmiştir. Ayrıca, engelli ve hamile kamu görevlileri de 6 Ocak 2015 tarihinde 1 gün idari izinlidirler” ifadelerine yer verildi.
Kar tatili en çok çocuklara yararken, çocuklar akşam saatlerinde lapa lapa yağan karın keyfini kartopu oynayarak ve kardan adam yaparak çıkardılar.
Öte yandan, ölen saatlerinde duran kar yağışının akşam saatlerinde tekrar başlaması bekleniyor.