Beylikdüzü’nde Gaziantep Günleri Sona Erdi

Beylikdüzü’nde Gaziantep Günleri Sona Erdi

Gaziantep lezzetlerinin, sanatı ve müziğinin Beylikdüzü’nde tanıtıldığı Gaziantep Yemek Sanat ve Kültür Şenliği sona erdi.
3.Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği, Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği işbirliğiyle Beylikdüzü Çarşamba Pazarı alanında gerçekleştirildi. Yörenin kültürel ve sanatsal dokusunun sergilendiği şenlikte, Gaziantep tatları tanıtıldı.
Gaziantep türkülerini farklı seslerden dinleyen Beylikdüzü halkı, yöresel oyunları da izleme şansını yakaladı. Üç akşamdır alana gelerek vatandaşların mutluluğunu paylaşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da halay ve yöre oyunlarına eşlik etti. Başkan İmamoğlu, bir sonraki etkinliğe gelmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i misafir etti. İmamoğlu, çok lezzetli günler yaşadıklarını belirterek "Gaziantep, mutfağıyla dünyaca ünlü, 250 çeşit yemekten onlarca tatlıdan bahsediliyor. Şenliğimizi de yine lezzetli bitiriyoruz. Biz Anadolu’nun değerlerini Beylikdüzü’nde yansıtmaya her daim devam etmek istiyoruz” dedi.
Şenliğin son gününde Gaziantepli CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’yı da ağırlayan İmamoğlu, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve danışmanları, İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği yöneticileri ile birlikte Gaziantep’in tüm lezzetlerinin olduğu bir sofrada yemek yedi. İmamoğlu, şenlikte emeği geçenlere teşekkür etti.