Bigacem’den Bitlis’te “gazeteciler Günü” Programı

Bigacem’den Bitlis’te “gazeteciler Günü” Programı

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM), 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla yerel ve ulusal basın çalışanlarıyla yemekli toplantıda bir araya geldi.
Bitlis’te bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen programda hem gazetecilerin günü kutlandı hem de cemiyet faaliyetleri üzerine istişarede bulunuldu.
Düzenlenen programda konuşan BİGACEM Başkanı İlhan Karabulut, “Buradan, 28 Ocak 2014 tarihinde elim bir kaza sonucu aramızdan ayrılan Cemiyetimizin Kurucu Başkanı Rojhat Avşar’ı anarak, bir kez daha kendisine Allah’tan Rahmet dileyerek konuşmama başlamak istiyorum” dedi.
“Bugün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Dünya ve Türkiye’de çalışan gazetecilerin adına adanmış bir gün” diyen Karabulut, “Fakat bugünü tüm gazetecilerin adına değil de gazeteciliği, bu mesleğe bir şeyler katmaya çalışan meslektaşlarımız adına yaşayacağız. Yandaş, bağımlı basından yana değil, özgür, objektif basın olarak yaşayacağız. Bugün, Türkiye’nin her yerinde, meslektaş olduğumuz fakat objektif olduğu için, dayatma, boykot ve yıldırmalara maruz kalan gazetecilerle 10 Ocak’ı yaşıyoruz. Bitlis Gazeteciler Cemiyeti olarak tek vizyonumuz kuruluş günümüzden bu yana Bitlis’te ve Türkiye’de özgür basını yaşatmaktır. İnsanlar basın sayesinde gerçeği bulabilmekte, Toplumlar; haberi, haberciler sayesinde öğrenebilmekteler. Bu sebeple, biz gazetecilere düşen misyon, toplumun farkında olup, her türlü gelişme, olay ve çeşitli durumlarda bunların farkındalığını yaratmak olmalıdır. Bu yol ve amaçta, basın-yayın organlarının her türlü haklı yolunu kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Gerek yazılı, gerek görsel, gerek işitsel, gerekse sosyal medya da, her alanda mesleğimizin en iyisi olmak için çabalayacağız. İşine müdahil olunan değil işi ile her türlü haksızlığa müdahil olup, haksızlığın karşısında da basının gücünü koruyacağız. Hiçbir çıkar gözetmeksizin, objektif gazeteciliğe devam edecek ve meslekteki başarıyı sağlamanın tek yolunun bu olduğunu unutmayacağız. Yolumuz objektif basını yapabilenlerin yolu, Abdi İpekçi’lerin, Uğur Mumcu’ların ve Ferhat Tepe’nin yoludur… Bir kez daha söylemek isterim ki, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü masa başından rant gazeteciliği yapanların günü değil, Kobane’de, Şengal’de, Gazze’de, Şam’da ve Bağdat’ta ezilenlerin sesini duyurmak için bu mesleği icra eden, mesleklerini çıkarlarının önüne koyan, gazeteci meslektaşlarımıza adanan bir gündür” diye konuştu.