Bilecik Belediyesi Vizyon Projeleri Çalişmalari Devam Ediyor

Bilecik Belediyesi Vizyon Projeleri Çalişmalari Devam Ediyor

Bilecik Belediyesi tarafından Bilecik’e kazandırılacak olan vizyon projeleri arasında yer alan Şehirlerarası Otobüs Terminali, Katı Atık Entegre Dönüşüm Tesisi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi projelerindeki çalışmalar devam ediyor.
“ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ”
İstanbul- Adapazarı çevre yolu İnbayırı mevkiinde betonarme ve çelik yapım tekniği kullanılarak inşa edilen ve Osmanlı mimarisiyle hayat bulan Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminalinin ilk katındaki kemerler tamamlandı. 50 dönüm üzerine kurulu Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali, mevcut otogar alanından 10 kat daha büyük ve geniş kapalı alana ve park yerine sahip olacak. Bilecik’i İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Sakarya gibi metropol şehirler başta olmak üzere tüm ülke ile bağlantısını sağlayacak olan terminal, bütün geniş alanıyla 50 bin metrekare alanda inşaa ediliyor. Bilecik için büyük bir yatırım niteliğinde olan şehirlerarası otobüs terminalinde, 30 adet iş yerinin bulunacağı bildirildi.
“OSMANLI PADİŞAHLARI TARİH ŞERİDİ’NİN İLK ETABI TAMAMLANDI”
Bilecik Şeyh Edebali Türbesinde yapımı devam eden 36 Osmanlı padişahının yaşadığı dönemlere ilişkin bilgilerin aktarılacağı tarih şeridinin ilk etabı tamamlandı. Bilecik Belediyesi vizyon projeleri arasında yer alan ve Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından büyük bir önemle takip edilen proje 2014 yılının sonlarına doğru tamamlanacağı kaydedildi.
“DÜNYA’NIN EN BÜYÜK KATI ATIK ENTEGRE DÖNÜŞÜM TESİSİ BİLECİK’E KAZANDIRILIYOR”
Dünyanın en büyük katı atık entegre dönüşüm tesisi olan ve Bilecik Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan Katı Atık Entegre Dönüşüm Tesisinde ise hafriyat çalışmaları Aralık ayında tamamlanacak. Hazır Montaj sistemiyle kısa bir zamanda kurulacak tesis ile Bilecik’e, düzenli depolama ve tıbbi atık sterilizasyon ünitelerinin de bulunacağı dünyanın en kapsamlı entegre katı atık dönüşüm tesisisi olacak. Dünyanın örnek alacağı ve ülkenin en kapsamlı tesisi ile Bilecik’te çöpün yüzde 75’inin dönüşüme tabi olacak, yüzde 25’i ise doğaya tamamen zararsız halde kontrollü bir şekilde bırakılacağı belirtildi.
Yapımı süren vizyon projelerin 2015 yılının ilk yarısında hizmete girmesi planlanıyor.