Bilecik’te Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıkları Toplantısı Yapıldı

Bilecik’te Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıkları Toplantısı Yapıldı

Bilecik’te 2014-2015 eğitim öğretim yılı hazırlık toplantısı düzenlendi.
Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıya, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve okul öğretmenleri katıldı.
Yapılan toplantıda, eğitimde aynı yerde kalmanın mümkün olmadığını, değişikliklere ayak uydurmak için bir araya gelerek mevzuattaki farklılıkların görüşülmesi gerektiğinin altını çizen Vali Nayir, "Hayatta ki her faaliyetin temel hedefi mutluluktur. Bence en önemli mutluluk çalışılarak elde edilen başarıdadır. Eğer bir başarı elde ediliyorsa hayatın hedefi olan mutluluğu gerçekleştirmede biz kendimize olan en büyük iyiliği yapmış, o mutluluğu yakalamış oluyoruz. Başarının da en temel öğesi yapmış olduğumuz işi sevmektir. Hangi işi yaparsak yapalım, mesleğimizi sevmiyorsak başarılı olmamız mümkün değil, başarılı olmazsak mutluluğu yakalamamız mümkün değildir. Eğitimcilere düşen ikinci bir görev, bu prensibi aynı zamanda geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza da vermemizdir. Eğer mesleğinizi severek yaparsanız, yetiştirmiş olduğunuz çocuk da yarın hangi mesleğe girerse girsin o mesleğini severek yapmaya başlar” dedi.
“ÇOCUKLARIN İYİ YETİŞMESİ İÇİN MESLEĞİNİZİ MUTLAKA SEVEREK YAPIN”
Kendi mutlulukları ve ülkenin geleceği emanet edecekleri çocukların iyi yetişmesi için öğretmenlere mesleklerini mutlaka severek yapmalarını tavsiye eden Vali Nayir, “Hangi konuya bakarsanız bakın, mutlaka eğitim ona bir destek ve omuz verir. Kamu yöneticileri olarak en büyük güvenimiz, devleti temsil noktasında devlete olan saygıyı kazanma noktasında yine sizlere güveniyoruz. İnsana yapılan yatırım çok önemli bir yatırımdır. Bu milletin her ferdini iyi bir insan olarak yetiştirmenizi istiyoruz. Karakterli hak ve hakikati bilen doğru dürüst cömert aklınıza gelebilecek bütün iyi huyları sayın bunlarla teçhiz edilmiş bunlarla yüklenmiş iyi bir insan yetiştirilmesini istiyoruz. İyi bir insan, üretici fertler ve iyi bir vatandaş, bunları sağlayabilirsek, biz geleceğimize daha güvenle bakacağız” diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak da, yeni eğitim öğretim yılının öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticilere hayırlı olması temennisinde bulundu.