Bilinçli Aile Uyumlu Çocuk Projesi Hayata Geçti

Bilinçli Aile Uyumlu Çocuk Projesi Hayata Geçti

Çukurova Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen “Bilinçli Aile Uyumlu Çocuk Projesi”nin tanıtım toplantısı düzenlendi.
Cebesoy Ortaokulu Toplantı Salonundaki toplantıya, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Zincirkıran başkanlığında ilçe şube müdürleri, okul müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.
2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Çukurova Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan proje Çukurova ilçesinde 1. sınıfa başlayan öğrenci velilerine oryantasyon çalışması kapsamında uygulanmış, olumlu dönütler alınmasının ardından 2014-2015 Yeni Eğitim-Öğretim yılında Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sunulan projenin kabul görmesiyle proje revize edilerek il çapında tüm birinci ve beşinci sınıf velilerine oryantasyon eğitimi verilmesine karar verildi.
İlkokul ve ortaokul birinci sınıf öğrencilerinin okula uyum sürecinin hızlandırmasını amaçlanın proje, velilerin eğitime olumlu yönde katkıda bulunmalarını sağlayacak.
Projenin hazırlanmasında emeği geçen Çukurova Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Olğun yaptığı konuşmada, “Eğitimin ailede başladığını göz önüne alır ve velinin eğitimin bir ayağı olduğunu düşünürsek, veli eğitimi önem kazanmaktadır. Hem okullarımızın yapısının ve kurallarının velilere tanıtılması, hem de eğitim sürecinde veli davranışlarının rolünün paylaşımı, bundan sonraki yapacağımız çalışmalara olumlu yönde katkı sağlayacaktır “ dedi.
Eğitim sistemindeki değişikliklerin tanıtımını bu proje içerisinde velilerle paylaşacaklarını kaydeden Olğun, "Bu projede okul müdürü başta olmak üzere, okul idarecileri, okul rehber öğretmenleri, okul aile birlikleri, görev alacaklardır. Projenin amaca ulaşmasında okul müdürlerimizin vereceği destek belirleyici olacak" diye konuştu.
Adana ili kapsamında birinci sınıf öğrencisi velilere 23 Eylül 2014 - 25 Eylül 2014 tarihleri arasında, birinci sınıf öğretmenleri, sınıflarında öğrencilerine eğitim verirken velilere de okul yöneticileri, rehber öğretmenleri tarafından veli ve velilik görevleri, ilköğretim kurumları yönetmeliği, okul fobisi, anne-baba tutumları, aile içi iletişim, 60-72 ay gelişim özellikleri, ders çalışma becerisinin kazandırılması, 1. sınıf müfredat tanıtımı gibi eğitimlerin verileceğini vurgulayan Olğun, şöyle devam etti:
"Aynı hafta içerisinde 24 Eylül 2014 - 25 Eylül 2014 tarihleri arasında 5. sınıf velilerine yönelik olarak da okul kuralları ve işleyişi, 10-12 yaş dönemi özellikleri, riskleri ve sorumlulukları, iletişim ve aile tutumları, ders çalışma alışkanlıkları gibi konulara yer verilerek önleyici müdahale çalışmaları kapsamında velilerimiz farkındalığını arttırılmaya çalışılacak"
Velilere duyuru yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Zincirkıran, tüm birinci ve beşinci sınıf velilerini 23-25 Eylül tarihleri arasında okullarında yapılacak olan "Bilinçli Aile Uyumlu Çocuk Projesi" kapsamında verilecek eğitimlere beklediklerini kaydetti.
Toplantı, ilçe şube müdürlerine eğitim ile ilgili hazırlanan materyallerin teslim edilmesi ile son buldu.