"bilişim Mobil Yazılım Trendi" Giresun’da Konuşuldu

"bilişim Mobil Yazılım Trendi" Giresun’da Konuşuldu

Giresun’da “Bilişim Mobil Yazılım Trendi” konulu konferansta konuşan Dr. Rahman Çakır, ülkemizde bir asırlık geçmişi bulunan holdinglerin sermayesinin 10 milyon dolarlardayken, 10 yıllık geçmişi bulunmayan sosyal medya sayfalarından Facebook’un 110 milyar dolarlarda olduğunu hatırlatarak bilişim cağında olduğumuzu söyledi.
Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği (HEGEM) tarafından Giresun Ticaret Meslek Lisesi’nde “Bilişim Mobil Yazılım Trendi” konulu konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansta konuşan Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği Başkanı Dr. Rahman Çakır, Türkiye’nin bir yılda fındık ihracatından elde ettiği gelirin kat kat üstünde, ülkemizin yarı kadar olmayan ülkelerin yazılımdan gelir elde ettiğini ifade etti.
Dr. Rahman Çakır “Çağımız bilişim çağıdır. Geçmişte fabrikalar kurulur mal üretilir pazarlanır ve gelir elde edilirdi.Günümüzde ise düşünce üretimi çok önemlidir.Ülkemizde 100 yıllık geçmişe sahip holdinglerin cirosu, sermayesi 10 milyar dolar civarlarındayken, 10 yıllık geçmişi bulunmayan facebook sayfasının sermayesi ise 110 milyar dolardır. Ülkemizin bir yıldaki fındık ihracatı 300 milyon ton ve elde ettiği gelir 700 milyon dolar. Finlandiya gibi küçücük bir nüfusa sahip ülkenin bir yazılımdan geliri 7,5 milyar dolardır. Bilişim alanında gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmak istiyorsak bilişim alanında bir şeyler yapmalıyız. Biz 19. Milli Eğitim Şurası’nda başka konuları tartışırken, 1,5 milyon nüfusa sahip Estonya ilkokul öğrencilerine yazılık öğretmektedir. Günümüz gençlerinin bilgiye ulaşması için hiçbir engel değil. Gençlerimizin mazeret değil, imkanlar yakalamasını bekliyoruz” dedi.
Konferansta Yardımcı Doç. Erhan Delen ve Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Serkan Abdusselam da teknoloji ve bilişimle ilgili sunumda bulundular.