Bitlis’te Kış, Adilcevaz’da Bahar

Bitlis’te Kış, Adilcevaz’da Bahar

BİTLİS (İHA) – Bitlis merkezde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle okullar iki gün tatil edilirken, Adilcevaz ilçesinde ise adeta ilkbahardan kalma günler yaşanıyor.
Bitlis’te, günlerdir etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar iki gün tatil edilirken, kar kalınlığı ise bir metreye ulaştı. İlkbahar havasının yaşandığı Adilcevaz ilçesinde ise, güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, kahve önlerinde çaylarını yudumlayarak güneşin keyfini çıkardılar. Vatandaşlardan Yunus Yaralı, ilçede bahardan kalma günler yaşandığını belirterek, “İlçemiz yazdan kalma bir gün yaşanıyor. Gençlerimiz isteseler şimdi Van Gölü’ne girecekler. Çünkü ilçemizdeki hava buna müsaittir. İlçemiz gördüğünüz gibi günlük güneşlik ve neredeyse tomurcuklar açmak üzere. İlk defa hayatımda böyle güzel bir kış gördüm. İlçemiz oldukça sağlıklı ve yaşanılabilecek bir ilçedir. İlçemiz yazın olduğu gibi kışın da tadına doyulmuyor ve her yönüyle güzel bir kış yaşıyor. Cenab-ı Allah daha büyük afetlerden korusun inşallah. Memleketimize daha güzel ve huzurlu günler getirmeyi nasip etsin” dedi.
Sabahattin Uluğ ise, güneşli havanın tadını çıkardıklarını ifade ederek, “Şu an yaz günleri yaşıyoruz Adilcevaz’da bu yaşa geldim, ilçemizde böyle güzel geçen bir kış görmedim” diye konuştu.