Bozüyük’te Stk’lar Kent Konseyinin Ev Sahipliğinde Bir Araya Geldi

Bozüyük’te Stk’lar Kent Konseyinin Ev Sahipliğinde Bir Araya Geldi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşları (STK) Bozüyük Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi.
Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, düzenlenen toplantıda öncelikli olarak Kent Konseyinin kuruluşu, yapısı ve amaçları hakkında bilgilendirme yaptı. Tekelioğlu kent konseylerinin yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılması, hemşehrilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesi, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetim anlayışının benimsenmesini sağladığını belirterek, "Sürdürülebilir gelişmeyi, bu konuda ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik planların hazırlanmasını ve uygulanmasını sağlıyor. Kente ilişkin temel strateji ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturulmasına katkıda bulunuyor. Sivil toplumun gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkı sağlayan Kent Konseyleri çocukların, gençlerin, kadınların ve engellilerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini artırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını da sağlıyor. Yapılan bu çalışmalar her zaman için, halkın tüm kesimlerine açık, herkesin konuşabildiği, saygılı bir şekilde her türlü eleştiriyi, her türlü öneriyi yapabildiği, kendisi için, şehir için elinden gelen her türlü katkıyı sağlayabildiği, halkın bir arada olduğu güzel bir paylaşım ortamı yani demokrasi platformu oluyor. Her türlü yapıcı eleştiriye açığız. Önemli olan ortak akılda buluşalım ”dedi.
Tekelioğlu, Bilecik merkez başta olmak üzere Bozüyük ilçe merkezi dışında kent konseylerinin oluşturulmadığını belirterek, oluşuma destek veren Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür etti.
Toplantıya katılan temsilciler düşüncelerini ve eleştirilerini açıklama fırsatı buldular. Bundan sonraki toplantılar Bozüyük Kent Konseyi’nde yapılması kararlaştırıldı.