BU KEZ MUHTARLAR SANDIK BAŞINA GİTTİ

BU KEZ MUHTARLAR SANDIK BAŞINA GİTTİ

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Muhtarlar Derneği’ne üye muhtarlar, başkanlarını belirlemek için sandık başına gitti. İki adayın yarıştığı seçimlerin galibi ise Hacı Hasanlı Mahallesi Muhtarı Hayri Kale oldu.
Akveren Mahalle Muhtarı Rüstem Gül’ün vefatının ardından boşalan Muhtarlar Derneği Elbistan Şube Başkanlığı için seçim gerçekleştirildi. 67 üyesi bulunan Muhtarlar Derneği Elbistan Şubesi için başkan adaylığını açıklayan isimler ise Hacı Hasanlı Mahallesi Muhtarı Hayri Kale ile Orhangazi Mahallesi Muhtarı Mazhar Alagöz oldu. Derneğin Mevlana Caddesi, Kale İş Merkezi’nde bulunan binasında gerçekleştirilen seçimlerde ilk olarak dernek tüzüğüne göre divan oluşturuldu.
Oy kullanma işlemi öncesinde adaylar birer konuşma yaparak göreve gelmeleri halinde hayata geçirecekleri projeleri anlattılar.
İlk olarak konuşan isim Hacı Hasanlı Mahalle Muhtarı ve başkan adayı Hayri Kale oldu. Muhtarlara birlik ve beraberlik çağrısı yapan Kale, “Her türlü siyasiye aynı ve eşit uzaklıkta olacağız. Biz birlik ve beraber olursak her türlü hizmeti daha kolay alırız. Gerek kaymakamlıkta, gerek bürokrasi de gerek Elbistan Belediyesi ve gerekse de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden daha etkin oluruz. Bunu da ancak birliğimizi sağlayarak yapabiliriz. Muhtarlarımızı tek çatı altında toplayarak ileriye doğru adım atmalıyız. Yerimizde saymamızın zamanı değil” dedi.
Diğer başkan adayı ve Orhangazi Mahallesi Muhtarı Mazhar Alagöz’ün konuşmasının ardından ise seçimlere geçildi. 67 üyeden 64’ü seçimlerde oy kullandı. Oy sayım işleminin tamamlanmasının ardından 35 oy alan Hacı Hasanlı Mahallesi Muhtarı Hayri Kale, Muhtarlar Derneği’nin yeni başkanı oldu. Alagöz ise, 28 oy aldı. Seçimlerde 1 oy da geçersiz sayıldı.
Dernek başkanlığı koltuğuna oturmaya hak kazanan Hayri Kale, seçimler sonrasında da tüm muhtarlara; ‘Kazanan muhtarlarımız oldu’ diyerek teşekkür etti.