Bulut Bilişim İle İş Ofisleri Tarih Olacak

Bulut Bilişim İle İş Ofisleri Tarih Olacak

İşçilerin mesai saati olmaksızın dışarıdan çalışmasına olanak sağlayan geliştiricilerle yakın bir zamanda ofisler yerine serbest çalışma alanlarının ortaya çıkması bekleniyor.
Bulut bilişimin tüm dünyada yayılması, ve internet hızının giderek artması sonucunda bilgisayar başında mesai yapanların hemen her yerde işlerini güvenli bir şekilde yerine getirmeleri sağlandı. Dünyanın en büyük şirketleri, bu teknoloji ile ofis çalışanları yerine "GenMobile" adı verilen işçi modelleriyle çalışmaya başladı. Türkiye’de de faaliyette bulunan Aruba Networks’ ün üst düzey Yöneticisi Chris Kozup, gelecek yıllarda ofislerin sınırlanmayan alanlar olacağına dikkat çekerek, Orta Doğu ve Türkiye’de çalışma alanlarının artık hiyerarşik düzenin ve sürtünmenin olmadığı, mekanlarla sınırlanmayan alanlar olacağını öngördüklerini belirtti.
Kozup, "Şu anda çalışma hayatımız amansız bir değişim noktasında. Teknolojiler bizim geleneksel çalışma modellerimizi mahvetti. Öyle ki ofis terimi yakında eski olarak algılanacak. Mobil cihazlar dışındaki tüm aletlerin yok olacağı esnek ve işbirlikçi çevre yeni çalışma alanı olacak. Böylesi değişiklikler, devingenliği iş ve özel yaşamının merkezine koyan ve GenMobile olarak adlandırılan yeni nesil çalışanlar tarafından düzenleniyor.
Bu çalışanlar dünyanın da kendileri gibi yerel, atak, sosyal ve sivil haberdarlığın yanı sıra işbirlikçilik konusunda çalışmasını umuyorlar. GenMobile çalışanları kendilerini yenilikçi olarak görüyorlar ve patronlarının da kendilerini öyle görmelerini umuyorlar. 9 - 5 saatleri arasındaki iş yerine, buluta bağlanabildikleri her yerde ve her zaman çalışmak istiyorlar." dedi.
Daha düne kadar, hiyerarşik olmayan ve işbirlikçi çalışma alanları sadece Google gibi teknoloji devlerinin rezervindeydi. Ama her yerde bulunabilen mobil cihazlar, yüksek hızlı Wi-Fi ve bulut bilişim sayesinde artık her iş yeri aynı modeli uygulayabilecek konuma geldi. Söz konusu çalışma düzeni servis, yemek, fatura gibi iş maliyetlerini de en aza indirdiğinden, işverenler tarafından da takdir görüyor. Bu iş modelini Türkiye’de uygulamaya koyan Aruba, işyerlerinin tüm çalışma düzenleri araştırarak, iş yerlerine göre modeller oluşturuyor.