Burs İmkani Ek Yerleştirme Döneminde De Devam Ediyor

Burs İmkani Ek Yerleştirme Döneminde De Devam Ediyor

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncer Çelik, ek yerleştirme döneminde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü tercih eden öğrencilere yüzde 75 burs desteği sunacaklarını açıkladı.
Üniversite yerleştirme döneminin sona ermesinin ardından herhangi bir programa yerleşemeyen öğrenciler için ek yerleştirme döneminde de burs olanakları devam ediyor. Ek yerleştirme döneminde öğrencilere sunacakları burs olanakları hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncer Çelik, maddi imkansızlıkların öğrencilerin önünde bir engel teşkil etmediğini vurgulayarak, İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin öğrencileri tüm imkanlarıyla beklediğini ifade etti.
Üniversitenin eğitim politikasına da değinen Prof. Dr. Tuncer Çelik, öğrencilerinin İngilizce eğitimine önem vereceklerini belirterek, “Öğrencilerimize mesleki eğitimin yanı sıra sunduğumuz hazırlık kurslarımız ile saygın öğretim kurumlarıyla işbirliği içinde İngilizce eğitimi veriyoruz. Üniversitemizde kurduğumuz donanımlar ile öğrencilere mesleki eğitimlerinin yanında kaliteli bir İngilizce eğitimi alma fırsatı da sunuyoruz. İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, İç Mimarlık, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümleri ek yerleştirme döneminde de öğrencilerini bekliyor” dedi.
Kaliteli akademisyen kadrosu ile yeni akademik yıla hazır olduklarını ifade eden Prof. Dr. Tuncer Çelik, “Reklam ve tanıtımımızı yapmamamıza rağmen bu kadar fazla öğrencimizin bizi tercih etmiş olması bilinçli öğrencilerin gelmesi anlamına geliyor. Öğrencilerimizin çoğu gelip burada bizi gördüler ve üniversitemizi tanıdılar. Hocalarımızın özgeçmişlerini incelediler ve ona göre tercihte bulundular. Ümit ediyoruz ki yeni kayıt döneminde eksik kontenjanlarımız da tamamlanacaktır. Öğrencilerin buraya geldiklerinde gerçek anlamda mesleklerini öğrenecekleri bir eğitim kadromuz bulunuyor. Eğitim kadromuz daha önce yapmış oldukları işler dolayısıyla kendilerini ispat etmiş kişilerden oluşmaktadır. Buraya gelen öğrencimiz mühendis olarak yetişecektir. Buradan mezun olduğunda ilgi alanında hiç yardıma ihtiyaç olmadan fiilen çalışır halde mezun olmuş olacaktır” dedi.
“HAZIRLIK KURSLARIMIZ İLE İNGİLİZCEYİ ÖĞRETİYORUZ”
En saygın öğretim kurumları ile işbirliği içinde öğrencilere hazırlık kursları sunduklarını belirten Çelik, “Öğrencilerimize saygın öğretim kurumları ile işbirliği içinde İngilizce hazırlık kursları veriyoruz. Üniversitemizde özel bir birimi öğrencilerimiz için ayırmış durumdayız. Öğrencimiz tek kelime Türkçe duymadan gününü burada geçirecek. Yani Türkiye’de yabancı dil eğitimi için ne yapılması gerekiyorsa biz tüm bunları yapacağız. Bu hedef doğrultusunda hazırlıklarımızı yaptık. Öğrencilerimiz kantinden çay isterken dahi bu talebini İngilizce dile getirecek ve kantindeki görevli de onunla İngilizce konuşacak” diye konuştu.
Öğrencilere çağdaş bir eğitim sunduklarını ifade eden Çelik, “İstanbul Esenyurt Üniversitesi olarak öğrencilere çağdaş bir eğitim sunuyoruz. Bugün Amerika’da, Avrupa’da nasıl bir eğitim veriliyorsa burada da aynı dersleri aynı yetkinlikte hocalardan görüyorlar. Türkiye’nin diğer saygın devlet üniversitelerinde ne görüyorlarsa burada da aynı şeyleri g örüyorlar. Burada eğitim verecek hocalar o ülkelerde de görev yapmış, saygın üniversitelerden kazandırdığımız değerli arkadaşlarımızdır. Gerçek anlamda mesleki eğitim almak isteyen öğrencileri ek yerleştirme döneminde de bekliyoruz” dedi.