Bursa Ticaret İl Müdürlüğü Denetimleriyle Fiyat Listesi Kuralı İhlal Eden İşletmelere Ceza Yağdı

Bursa Ticaret İl Müdürlüğü Denetimleriyle Fiyat Listesi Kuralı İhlal Eden İşletmelere Ceza Yağdı
Bursa Ticaret İl Müdürlüğü, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmeleri titizlikle denetledi. Yapılan incelemelerde, fiyat listesi ve etiket kurallarına uymayan 1207 işletme tespit edildi.

Bursa Ticaret İl Müdürlüğü, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerdeki fiyat listesi ve etiket düzenlemelerini yakından denetledi.

Yılbaşından bu yana kent genelinde gerçekleştirilen 300 bin 40 ürün denetiminde, 1207 işletmenin kurallara uymadığı tespit edildi. Bu işletmelere toplamda 1 milyon 776 bin 682 lira para cezası kesildi.

19 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile restoran, lokanta, kafe ve pastane gibi işletmelerde fiyat listesi düzenlemeleri zorunlu hale getirildi. Yönetmelik, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi ve işletmelerin giriş kapıları ve masalarında fiyat listelerinin kolaylıkla görülebilir olması gerektiğini belirtti.

fiyat-listesi.jpg

Denetimler sırasında işletmelerin giriş kapıları önündeki fiyat listeleri incelendi.

Ayrıca self-servis işletmelerde fiyat listelerinin sipariş verilen ve ödeme yapılan noktalarda açıkça görülebilir olması gerektiği vurgulandı. Masaya servis hizmeti sunulan işletmelerde ise masaya oturan müşterilere fiyat listelerinin sunulması ve giriş kapılarında da fiyatların görünür olması denetlendi.

Denetimler sonucunda kurallara uymayan işletmelere 2 bin 172 lira idari para cezası kesildi. Bursa'da bin 207 işletmede gerçekleştirilen denetimlerde, 300 bin 40 ürün incelendi ve kural ihlali tespit edilen işletmelere toplamda 1 milyon 776 bin 682 lira para cezası uygulandı.