Bursaspor'da Buz devri

Bursaspor'da Buz devri

Timsah aradığı yeni teknik direktörü buldu. Metin Diyadin'le anlaşmada yaşanan pürüzler nedeniyle yeni teknik arayışlarına yönelen Bursaspor yönetimi, İrfan Buz ile anlaşmaya vardı.

Bursa'ya gelen 53 yaşındaki Almanya orijinli teknik adamla Özlüce İbrahim Yazıcı tesislerinde görüşme yapılarak, anlaşmaya varıldı.

Buz'un bu akşam yapılacak idmanda takımın başında yer alması bekleniyor.

İŞTE KULÜPTEN YAPILAN AÇIKLAMA

"Kulübümüz Teknik Direktör İrfan Buz ile 1 buçuk yıllık resmi sözleşme imzalamıştır.

Özlüce İbrahim Yazıcı Tesislerimizde gerçekleşen imzanın ardından açıklamalarda bulunan Başkanımız Mesut Mestan "Öncelikle ilk teklif götürdüğümüz andan itibaren ilgisi, samimiyeti ve hassasiyeti için Teknik Direktörümüz İrfan Buz'a teşekkür ediyorum. Kendisi ve ekibinin kulübümüzü ait olduğu Süper Lig'e çıkaracağına inancım tamdır. Hocamıza başarılar diliyorum" dedi.

Resmi sözleşmeye imza atan Teknik Direktörümüz İrfan Buz akşam saatlerinde takımımız ile birlikte ilk antrenmanına çıkacak ve antrenman öncesinde Bursaspor YouTube kanalında açıklamalarda bulunacak."

SÜPER LİG OLURSA DEVAM ETMEK İSTİYOR

İrfan Buz'un, Bursaspor'u Süper Lig'e çıkarırsa, 1 sezon daha devam etme opsiyonlu olarak anlaşma yapmak istediği öğrenilirken, teknik heyetini tamamen kendi ekibinden kurduğu bildirildi.

2013'te Daum'un yardımcılığına getirilen Buz, Mart 2014'te Alman teknik adamın gönderilmesinin ardından Başkan Erkan Körüstan tarafından ligde son 9 maçta görevlendirilmişti.

MALATYASPOR'U LİGE ÇIKARDI

İrfan Hoca, 2017 yılında Malatyaspor'u Süper Lig'e çıkarmış, ayrıca G.Birliği, Osmanlıspor'u da Süper Lig'de çalıştırmıştı.

Buz, bu sezon başında ise 2.Lig'de Samsunspor'da ilk 11 maç görev yapmıştı.