Büyükşehir Basket Takımı Ligdeki İlk Maçına Hazır

Büyükşehir Basket Takımı Ligdeki İlk Maçına Hazır

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, 2014-2015 Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde ilk maçına çıkıyor.
11 Ekim Cumartesi günü Best Balıkesir Basketbol Takımının konuğu olacak Büyükşehir’de maç için hazırlıkların tamamlandığını belirten Basketbol Şubesi Başkanı Akgün Altuğ, “Takımımız çok verimli bir hazırlık dönemi geçirdi. Üst düzey takımlar ile çıktığımız hazırlık karşılaşmalarından güzel sonuçlar aldık. Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde çıkacağımız ilk maçtan da galibiyetle ayrılacağız” diye konuştu.
Yeni sezon hazırlık dönemi hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Altuğ, “Yeni sezonda AŞUT Mersin Basketbol Spor Kulübü ile birleşerek takımın Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı adıyla Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele edeceğini duyurmuştuk. İlk günden bu yana Büyükşehir’in hedefleri olan bir takım olduğunu ifade ediyoruz. Hedefimiz BEKO Basketbol Ligi’nde mücadele etmek. Bu sezon 2. Lig’de mücadele edecek takımımızın kadrosunu iç ve dış transferde kaliteli isimler ile güçlendirdik. Takımın başına deneyimli Koç Mustafa Derin’i getirdik. Amerikalı skorer gard Lacedarius Dunn ve forvet oyuncusu Frank Hassell’i renklerimize bağladık” ifadelerini kullandı.
İç transferde üst düzey kulüplerde top sürmüş tecrübeli isimleri kadrolarına kattıklarının altını çizen Akgün Altuğ, “2014 - 2015 Türkiye Basketbol 2. Ligi hazırlık kampına Çanakkale’de start verdik. 10 günlük kamp programının ardından İzmir’de çıktığımız 2 hazırlık maçından galibiyetle ayrıldık. 30 Ağustos sezon açılışında hemşerimiz Süleyman Seba anısına düzenlenen özel maçta Beşiktaş İntegral Forex’i misafir ettik. Yeni sezon hazırlık çalışmalarımız kapsamında Bursa’da düzenlenen dörtlü turnuvadan da nağmalup ayrıldık. Ankara’daki Mustafa Tenim Basketbol Turnuvası’nda ise şampiyon olduk. Afyon ve Bursa’da oynanan Federasyon Kupası müsabakalarında ise çıktığımız 4 maçın 3’ünü kazandık. Yeni sezon için çok verimli bir kamp dönemi geçirdik. Takımımız lige hazır” şeklinde konuştu.
Altuğ açıklamalarının devamında ise şu ifadeleri kullandı; “Türkiye Basketbol 2. Ligi ilk hafta karşılaşmaları kapsamında 11 Ekim Cumartesi günü Balıkesir deplasmanına gidiyoruz. Kurtdereli Spor Salonu’nda Best Balıkesir’in konuğu olacağız. Takımımız maça hazır. Gerek hazırlık döneminde gerekse de çıktığımız hazırlık maçlarında yeni sezona hazır bir takım olduğumuzu gösterdik. Zorlu lig maratonunda çıktığımız tüm maçları kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. İnşallah önümüzdeki sezon BEKO Basketbol Ligi’nde mücadele edeceğiz. Hemşerilerimizin maçlarda yanımızda olduğunu görmek takımımıza büyük motivasyon sağlayacaktır. Tüm hemşerilerimizi takımımıza destek olmaya çağırıyoruz. Yeni sezonun tüm takımlar için hayırlı olmasını diliyorum”