Büyükşehir Belediyesi’nden Yönetmelik Toplantısı

Büyükşehir Belediyesi’nden Yönetmelik Toplantısı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, yapılarda ‘Yangından Korunma Yönetmeliği’nin detaylı ve doğru bir şekilde uygulanması için ilgili kamu kurum, kuruluş ve özel firmalara yönelik bir toplantı düzenliyor.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilecek olan bilgilendirme toplantısı, 26 Ocak Pazartesi günü saat 13.00’de gerçekleştirilecek.
İLGİLİ KURUM, KURULUŞ VE FİRMALAR DAVET EDİLDİ
Belediye Binası Beydağı Toplantı Salonu’nda düzenlenecek olan toplantıya; ilgili Genel Sekreter Yardımcısı, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri, İmar ve Şehircilik İşleri Daire Başkanları, ilçe belediyelerinin ilgili belediye başkan yardımcıları, Fen ve İmar İşleri Müdürleri, Mimarlar, Makine Mühendisleri, Elektrik Mühendisleri ve İnşaat Mühendisleri Odaları, Yapı Denetim ile Proje firma yetkililerinin katılacağı kaydedildi.
YÖNETMELİK YÖNÜNDE NELER YAPILMASI GEREKTİĞİ ANLATILACAK
Yapılacak olan toplantı ile ilgili olarak verilen bilgilere göre; 19.12.2007 tarih ve 26735 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ve daha sonra 09.09.2009 tarih ve 27344 sayılı Resmi Gazetede yenilenen ‘Türkiye Yangından Korunma Yönetmeliği’nin bazı yapılarda doğru bir şekilde uygulanmadığı belirtilerek, ilgili kurum ve firmaların doğru uygulama yapmaları konusunda bilgilendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.
Yangından Korunma Yönetmeliği’nin binalarda doğru bir şekilde uygulanmamasından dolayı ruhsatlarda problemlerin yaşandığı belirtilen açıklamada, Pazartesi günü yapılacak olan toplantıda, yönetmeliğin detaylı bir şekilde anlatılacağı, yönetmeliğe uymayan yapımı tamamlanan binalar ile bundan sonra yapılacak olan binalarda neler yapılması gerektiği karşılıklı bilgilendirileceği kaydedildi.