Büyükşehir’den Yılbaşı Denetimi

Büyükşehir’den Yılbaşı Denetimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, içki satışı yapılan büfe ve tekel bayileri kuruyemişçiler, eğlence mekanları ile Büyükşehir’e ait istirahat ve eğlence yerlerini denetledi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü denetim ekipleri yılbaşı denetimlerine çıktı. Denetim ekipleri tarafından mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde denetimler yapıldı. Ruhsat, gıda güvenliği, teknik ve hijyenik kriterlerin incelendiği denetimler de işyeri yetkilileri ve çalışanlar bilgilendirildi.
Büyükşehir Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan denetimlerde de yılbaşı tedbirleri kapsamında denetimler yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyeti kendisine ait işyerlerinde yılbaşı tedbirleri kapsamında yaptığı denetimlere paralel olarak, Tarım İl Müdürlüğü ile yapılan ortaklaşa denetimlerde de yılbaşı tedbirleri kapsamında özellikle içki satışı yapılan büfe ve tekel bayileri ile kuruyemişçilerin denetimleri yapılıyor.
Ekipler tarafından yapılan denetimlerde, işyerleri titizlikle kontrol ediliyor. İşyeri sahipleri, ruhsat, genel temizlik ve düzen, gıda güvenliği, gıda maddelerinin muhafaza koşulları, personel hijyeni, alet-ekipman hijyeni, haşere mücadelesi, ilaçlama gibi birçok konuda bilgilendiriliyor.
Söz konusu işletmelerin öncelikli olarak mutfaklarını kontrol eden ekipler, kullanılan araç gereçlerden yiyecek ve içeceklerin son kullanma tarihlerine, ürünlerin saklanma biçiminden çevrenin ve personelin temizlik kurallarına uygun olup olmamasına kadar pek çok ayrıntıyı büyük bir titizlikle kontrol ediyor. Yılbaşı tedbirleri kapsamında; halk sağlığını olumsuz etkileyebilecek etkenlerin tespit edilerek önlem alınması, olumsuzlukların giderilmesi konusunda titiz davranan denetim ekipleri işyeri sahiplerini ve çalışanlarını bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor.
Tüketicinin duyarlı davranması gerektiğine değinerek işyerlerinde görülen gıda güvenliği, temizlik ve hijyenle ilgili her türlü olumsuzluğun ‘ALO ZABITA 153’ ve ‘ALO GIDA 174’ ihbar ve şikayet hatlarına veya 444 11 41 çözüm masası kanalıyla bildirilebileceğini belirtildi.